Produženi boravak

Obavijest za učenike i roditelje

Dragi učenici i roditelji, Nakon uspješno završenih nacionalnih ispita u OŠ Novska vraćamo se na redovnu organizaciju nastave. Proljetni praznici za učenike počinju u četvrtak,

Opširnije

O PROGRAMU

Produženi boravak neobavezan je, ali kvalitetno osmišljen odgojno – obrazovni rad u školi s učenicima nižih razreda nakon redovne nastave s organiziranom prehranom te nastavnim i izvannastavnim aktivnostima. 

Produženi boravak je kvalitetno osmišljeni uravnoteženi oblik rada s ciljem cjelovitog razvoja učenika. Razvoj učeničke samostalnosti, samokritičnosti i  kreativnosti glavne su nam smjernice u radu. Potreba za ovakvim programom rezultat je trenda suvremenog obiteljskog života u kojem poslovne obveze roditelja postavljaju pred školu zahtjev preuzimanja sve veće uloge u brizi, obrazovanju i odgoju svojih učenika. Škola postaje mjesto zanimljivog i zabavnog učenja gdje su učenici potpuno zbrinuti tijekom cijelog radnog dana, u pravilu od 08:00 do 16:30 sati. 

U produženom boravku naše škole rade: 

SVRHA I CILJEVI

Vaše dijete u produženom boravku postaje sigurnije u svoje sposobnosti i vještine putem kreativnih radionica. Naučit će čitati, pisati, snalaziti se u udžbenicima, odgovornosti prema školskim obavezama, komunikaciji i kulturi ponašanja.

Učimo postati samostalniji, ali razvijamo i suradnju s drugima. Uz učenje, ponavljanje i pisanje domaće zadaće boravak pruža i mnogo više. Omogućuje djetetu ispunjenu školsku godinu različitim sadržajima koje će povoljno utjecati na razvoj njegove cjelokupne osobnosti i individualnosti. 

Jedan od glavnih ciljeva i zadataka tijekom organiziranog slobodnog vremena učenika je zadovoljiti učeničke interese te ga pripremiti za daljnje obrazovanje i cjeloživotno učenje. Osim toga, aktivnosti produženog boravka omogućit će razvoj djeteta kao socijalnog bića, uz stalnu prisutnost socijalne interakcije što omogućuje razvoj i unaprjeđenje socijalnih vještina.

Naš produženi boravak obuhvaća razne aktivnosti: