TISKANA

IZDANJA


 

Četvrtak, 12 Prosinac 2019 12:38

NATJEČAJ- Pomoćnik u nastavi

Napisao/la

Natječaj možete preuzeti na ovoj poveznici.

Srijeda, 11 Prosinac 2019 11:23

OBAVIJEST! Nastava u petak, 13. 12. 2019.

Napisao/la

Poštovani roditelji i učenici, 

 

u petak, 13. 12. 2019. godine, nastava će se održati prema uobičajenom rasporedu, ali će sati biti skraćeni 5 minuta zbog održavanja sjednice Učiteljskog vijeća. 

Prijevoz za učenike putnike bit će organiziran prema rasporedu zvona. 

Povratak kućama autobusom za učenike putnike, koji su u jutarnjoj smjeni, bit će u 12:50h ispred škole, a za učenike u poslijepodnevnoj smjeni u 18:50h

Ravnateljica Antonija Mirosavljević

Ponedjeljak, 09 Prosinac 2019 21:07

Školski medni dani

Napisao/la

 

Naša škola sudjelovala je u Programu školskog mednog dana

Svrha programa je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu, a slijedom čega će se osigurati stvaranje boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu.

Potreba za Programom proizlazi, također, iz činjenice da je u ranoj razvojnoj fazi djece moguće oblikovati prehrambene navike djece s ciljem trajnog povećanja udjela meda u njihovoj prehrani.

Program se provodi na čitavom teritoriju Republike Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola, na dan 9. prosinca 2019. godine, u svrhu:

  • promocije meda lokalnih proizvođača koji se pakira u Nacionalnu staklenku,
  • povećanja unosa meda u prehrani djece,
  • podizanja razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane,
  • educiranja učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.            Slikovni rezultat za bee clipart
Ponedjeljak, 09 Prosinac 2019 20:01

Božićni duh u našoj školi

Napisao/la

 

Uz vrijedne ruke naših učiteljica, školski hodnici i učionice osvanule su u božićnom duhu.

U tom ozračju veselimo se novim školskim zgodama te nestrpljivo odbrojavamo do Božića. 

 

Povezana slika

 

Četvrtak, 05 Prosinac 2019 19:15

Četiri čarobne riječi

Napisao/la

 

Dana, 5. 12., ususret blagdanu Svetog Nikole, Grad Novska poklonio je učenicima razredne nastave  mađioničarsku predstavu "Četiri čarobne riječi",  u kojoj je gostovao mađioničar Luka Vidović. Predstavu su gledali učenici i učiteljice/učitelji iz osnovnih škola: Osnovna škola Novska, Područne škole - Brestača, Stari Grabovac i Bročice, Katolička osnovna škola Novska, Osnovna škola Rajić, Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani te njihove područne škole.

Učenici  su se zabavili uz smiješnu, zabavnu i interaktivnu predstavu, a pritom ponovili četiri čarobne riječi; hvala, molim, izvoli, oprosti.

 

Slikovni rezultat za st. nicholas clipart

Srijeda, 04 Prosinac 2019 16:10

Proglašenje pobjednika

Napisao/la

 

Pobjednica natjecanja za izbor loga unutar Erasmus+ projekta "Our natural heritage, food and folclore" je učenica Iva Vidiček. Njezin logo ide u daljnje natjecanje s ostalim partnerom za izbor dvogodišnjeg loga projekta. 

 

IMG 9d982ebe4afb670c76655b6bb90c4d89 V

 

Čestitamo!

Slikovni rezultat za party emoji

Srijeda, 04 Prosinac 2019 14:30

Jelovnik za mjesec prosinac

Napisao/la

JELOVNIK PROSINAC 2019 page0001

Utorak, 03 Prosinac 2019 16:07

Haiku kraj mogile

Napisao/la

 

U studenom 2019., objavljeni su rezultati natječaja Haiku kraj mogile, Oroslavje 2019. Naša mala haiđinka  učenica 3. b razreda, Simona Zukanović, dobila je 1. nagradu za svoju hajgu na temu Most, Ema Rebec 2. nagradu, a Lana Hladnić pohvalu. Hajga Sare Sorić također je objavljena u brošuri 3. susreta haiđina u Oroslavju. Mala prvonagrađena haiđinka Simona Zukanović sudjelovala je zajedno sa svojom mentoricom Jasnom, u subotu 30. studenoga 2019.,  na Susretima haiđina u Gradskoj knjižnici Oroslavje gdje je primila 1. nagradu za svoju hajgu (ilustrirani haiku). Dodijeljene su zahvalnice i mentorima, ali i školama koje su sudjelovale na natječaju.

 

Čestitamo! 

Slikovni rezultat za party emoji

 

 

Djeca, kao najranjiviji korisnici Interneta, mogu biti iložena neprimjerenim sadržajima ili ponašanjima na Internetu i zbog toga im je potrebna potpora odraslih, odnosno roditelja, neovisno o tome što djeca o temi sigurnosti i ponašanja na Internetu često znaju više od samih roditelja.

Program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija pokrenut je u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te u partnerstvu s Hrvatskom poštom

Program se provodi već nekoliko godina s ciljem upoznavanja učenika s pravilima ponašanja u virtualnome svijetu i prevencijom elektroničkog nasilja te informiranju o sigurnosti na Internetu. On pruža dodatnu pomoć sustavnom obrazovanju osnovnoškolske djece, uz davanje potrebnih informacija njihovim roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija, u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnog nadzora odraslih. 

Više informacija o programu, dostupnim materijalima i aktivnostima potražite na https://www.hakom.hr/default.aspx.

U cilju edukacije roditelja i djece, HAKOM je pripremio i video o zaštiti djece na Internetu koji je dostupan na poveznici http://bit.ly/HAKOM5, a čija je glavna namjena upućivanje djece na prihvatljivo i odgovorno komuniciranje na Internetu te stvaranju odnosa povjerenja u kojem se djeca odraslima uvijek mogu obratiti ako se zbog korištenja Interneta osjećaju nelagodno, uplašeno ili ugroženo. 

Do sada su na mrežnim stranicama HAKOM-a objavljene i tri brošure koje donose praktične i korisne savjete o opasnostima i sigurnosti na Internetu, zaštiti privatnosti osobnih podataka, načinima ponašanja i uporabe društvenih mreža.

Brošura Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona dostupna je na:

https://www.hakom.hr/UserDocsImages/2019/dokumenti/HAKOM_BROSURA_2018.pdf

 

Autobusne linije

Prijevoz novi 1