Stari Grabovac

PODRUČNA ŠKOLA


 

U PRO Stari Grabovac nastava je organizirana u četiri čista razredna odjela. Pro Stari Grabovac pohađa 31 učenik.

Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 07:01

Dan jabuka

Napisao/la

 

Učenici posebne skupine E i 3. razred u Starom Grabovcu su sa svojim učiteljicama i asistenticama obilježili Dan jabuka. Uz igru, smijeh i druženje, ispekli su kolač od jabuka i u slast ga pojeli.

Ponedjeljak, 16 Siječanj 2023 11:37

Svjetski dan smijeha

Napisao/la
 
Učenici su sa svojom učiteljicom Danijelom kroz igru, smijeh i izradu narukvica veselo obilježili Svjetski dan smijeha. Naravno bilo je tu i dobrih viceva.
 
Dragi roditelji i sugrađani, 
 
kako ne bi došlo do nepotrebne zabrinutosti obavještavamo vas da će se u četvrtak, 17. studenog 2022. u 10:00 sati održati vježba evakuacije i spašavanja u Područnoj školi Stari Grabovac za učenike i djelatnike koji će u navedeno vrijeme biti u školi. Tijekom izvođenja vježbe koristit će se sirene za uzbunjivanje i oprema za spašavanje. Vježba je organizirana u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Novska, DVD Lipovljani i K9 Tim - Potražni pas vodič.
 
S poštovanjem,
Ravnateljica Antonija Mirosavljević
Utorak, 19 Listopad 2021 13:16

Dan kravate - 18. listopada

Napisao/la

 

Kravata je u početku bila naziv za rubac oko vrata po kojem su bili prepoznatljivi hrvatski vojnici koji su se borili pod francuskom zastavom u Tridesetgodišnjem ratu. Nije trebalo mnogo vremena da se kravata proširi Europom kao znak kulture i otmjenosti. Učenici 3. i 4. razreda obilježili su taj dan noseći kravate koje su sami izradili.
 
 
 
 
Petak, 14 Svibanj 2021 19:45

Međunarodni dan obitelji

Napisao/la
Proglasili su ga Ujedinjeni narodi 1989. godine želeći naglasiti neprocjenjivu ulogu obitelji.
Tim povodom učenici 4.r. PŠ Stari Grabovac zajedno su da svojom učiteljicom Natašom Deklman proveli projekt "Moja obitelj". Svakom članu obitelji posvećena je jedna stranica "Obiteljske slikovnice". Mali su istraživači doznali  puno zanimljivosti o svojoj obitelji. Izradili su medalje za najbolju sestru i brata. Bakama i djedovima su u cvijet-srce pisali lijepe poruke. Zajedno s roditeljima osmislili su slogan svoje obitelji te nacrtali obiteljski grb. Zaključili su da su ljubav i zajedništvo najvažniji te su napisali i recept za sreću. Ove će slikovnice vjerujemo rado prolistati cijela obitelj. 
 
Četvrtak, 08 Travanj 2021 16:29

Svjetski dan zdravlja

Napisao/la

 

Učenici iz Starog Grabovca proveli su niz aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja. Kroz prezentacije ponovili smo važnost kretanja, tjelovježbe, zdrave prehrane, mentalne vježbe te znanje provjerili kroz kviz te piramidu zdrave prehrane. Predavanjem o pčelama asistentica Tanja Štivojević govorila nam je o utjecaju pčela i njihovih proizvoda na ljudsko zdravlje, a kušali smo i med iz sače. Cijelu priču smo zaokružili  cvjetnim sadnicama kojima smo uredili okoliš škole i time pokazali kako je kretnja vrlo važna za očuvanje fizičkog zdravlje. 

Srijeda, 07 Travanj 2021 15:38

Svjetski dan zdravlja

Napisao/la

 

Učenici 1. r. PŠ Stari Grabovac i učiteljica Danijela Prgomet su kroz nekoliko aktivnosti obilježili Svjetski dan zdravlja. Napravili su piramidu zdrave prehrane, a uz vožnju biciklom su posjetili "Apis Jo", gdje ih je teta Josipa upoznala sa važnosti pčela. Na kraju su se zasladili sa zdravim voćnim ražnjićima. 

 

Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018 07:59

Origami proljeće

Napisao/la

Učenici 2. i 4. razreda obilježili su dolazak proljeća izradom origami tulipana. 

Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018 07:55

Humanitarna akcija

Napisao/la

Učenici i učitelji PŠ Stari Grabovac uključili su se u humanitarnu akciju prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za sela i gradove zahvaćene poplavama. Zahvaljujemo svim roditeljima, djedovima i bakama koji su nas podržali svojim donacijama. 

Petak, 09 Veljača 2018 13:55

Dan sigurnijeg interneta u PŠ Stari Grabovac

Napisao/la

Prvašići PŠ Stari Grabovac su nizom aktivnosti obilježili Dan sigurnijeg interneta. Kroz igru su se upoznali s internetom- mrežom svih mreža.Istražili su neke njegove mogućnosti te razgovarali o mogućim opasnostima.Upoznali su najvažnija pravila ponašanja kako bi postali uzorni stanovnici virtualnog svijeta. Završna aktivnost  bio je online kviz u kojem su provjerili svoje znanje o sigurnom  i odgovornom korištenju interneta.

Četvrtak, 04 Siječanj 2018 10:01

Božićna radionica u PŠ Stari Grabovac

Napisao/la

U ponedjeljak, 18. prosinca 2017., učenici 2. i 4. razreda, učitelji Alen Joka i Matea Marenić te asistentica Jelena Tahiri, organizirali su božićnu radionicu u učionicama PŠ Stari Grabovac. Izradi božićnih ukrasa pridružili su se i roditelji. Želimo svima sretan Božić i uspješnu Novu godinu! 

Ponedjeljak, 15 Svibanj 2017 13:31

Međunarodni dan obitelji

Napisao/la

Povodom Međunarodnog dana obitelji četvrtaši su svojim roditeljima odlučili pokloniti praktičan dar. Obične šalice oslikane s puno ljubavi postale su unikatne. Iz njih će zasigurno svaki napitak biti puno ukusniji.

Utorak, 21 Ožujak 2017 17:22

Međunarodni dan sreće - 20.3.

Napisao/la

Učenici područne škole Stari Grabovac na likovnim radionicama izradili su tzv. smajliće koje su nosili kao bedževe.

Prigodnim porukama i plakatom obilježili smo Međunarodni dan sreće.

Prije nego što krenete tražiti sreću, provjerite - možda ste već sretni.

Sreća je mala, obična, neupadljiva i mnogi ju ne znaju vidjeti.

Utorak, 21 Ožujak 2017 13:14

Proljeće

Napisao/la

Toplinom sunca potaknuti unijeli smo dašak proljeća u hodnik naše škole. Vrijedni četvrtaši izradili su slike  kojima će naš drugi dom biti još ljepši i veseliji.

Petak, 24 Veljača 2017 16:59

Nasmijana lica naših maškarica

Napisao/la

Princeze, policajci, Indijanke, gusari i još mnogo čudnih lica našlo se u školi. Pa kako i ne bi kad se maškarati svatko voli. Talente mnoge otkrili smo mi. Uz igru, ples i pjesmu razveselili su se svi.

Četvrtak, 23 Veljača 2017 14:27

Dan ružičastih majica u PRO Stari Grabovac

Napisao/la

Uz rasplesane zvukove i uvježbanu koreografiju na glazbeni hit

Život nije siv, učenici područne škole Stari Grabovac obilježili su Dan ružičastih majica. Tako smo pjesmom i plesnim koracima rekli glasno NE međuvršnjačkom nasilju.Videozapis


https://youtu.be/9PcpWDT_vOk

Utorak, 21 Veljača 2017 16:36

Međunarodni dan materinskoga jezika

Napisao/la

Međunarodni dan materinskoga jezika obilježava se svake godine 21. veljače od 2000. godine, s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinskog jezika, te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti.

I mi smo  ga prigodno obilježili. Istraživali smo zanimljivosti o jezicima. Saznali smo da na svijetu ima oko 7 000 jezika, a mnogima prijeti izumiranje.

Zaključili smo da je dobro poznavati  druge jezike, ali i da svoj jezik trebamo cijeniti, voljeti i što bolje naučiti. Stoga smo se okušali i u izražajnom čitanju pjesama pisanih narječjima te smo provjerili svoje poznavanje hrvatskoga jezika kroz kviz.

Četvrtak, 16 Veljača 2017 08:14

Što smo radili da bi ljubav zasladili?

Napisao/la

Na Dan zaljubljenih u područnoj školi Stari Grabovac sve je bilo ružičasto i slatko. Na kreativnim radionicama izrađivale su se prigodne dekoracije za učionice, a zatim smo se nagradili izradom i degustacijom cake popsa

Utorak, 07 Veljača 2017 16:15

Dan sigurnijeg interneta

Napisao/la

Četvrtaši su danas obilježili Dan sigurnijeg interneta. Čitali smo, raspravljali i razmjenjivali iskustva. Izradili smo podsjetnik za sigurno korištenje interneta. Na kraju smo odigrali igricu u kojoj smo osim spretnosti provjerili i svoje znanje.

Srijeda, 25 Siječanj 2017 16:44

Mali Eskimi

Napisao/la

Ove hladne dane četvrtaši su odlučili iskoristiti za još pokoju kreativnu radionicu. Tako su nastali mali Eskimi. Nasmijana lica krase pano naše učionice.

Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016 09:01

Božićna priredba

Napisao/la
Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016 08:49

Kreativna božićna radionica

Napisao/la

Roditelji učenika drugoga i trećega razreda područne škole Stari Grabovac na roditeljskom sastanku su izrađivali božićno drvce od plastičnih boca. 

Učenici su ga prigodno ukrasili božićnim ukrasima, te sada zauzima važno mjesto u našoj blagdanskoj učionici. 

Sretne i ugodne blagdane žele Vam mali Grabovljani, njihovi roditelji i učiteljica Nataša T.!

Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016 15:39

Izrada snjegovića

Napisao/la

Hladni dani potaknuli su četvrtaše da posjednu svoje roditelje u školske klupe i provjere koliko su kreativni. Dobro raspoloženi i spretnih ruku izradili su simpatične snjegoviće-svijećnjake. Bit ce lijepa dekoracija na blagdanskom stolu.

Srijeda, 07 Prosinac 2016 07:10

Sveti Niko svijetom šeta

Napisao/la

Jutros je vidjevši naše čizmice i k nama došao najdraži nam svetac. Nismo ga vidjeli, ali nam je na prozoru ostavio pismo u kojem nas je sve pohvalio. Podsjetio  nas je da budemo marljivi,dobri i složni. Pronašli smo vreću punu darova. Ovo je najbolji početak dana!

Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016 08:19

Iz naše kreativne radionice

Napisao/la

Proteklih tjedana škola se pretvorila u pravu malu tvornicu božićnih ukrasa. Vješte ruke slikara zadrugara i malih vezilja s velikim su veseljem prionuli na posao. Uz veliki trud i rad vrlo brzo su nastala prava mala umjetnička djela i unikatni pokloni koji će biti izloženi na Božićnoj prodajnoj izložbi učeničke zadruge.

Petak, 02 Prosinac 2016 15:50

Adventski kalendar

Napisao/la

Zakoračili smo u posljednji mjesec. Počeli smo odbrojavati dane do Božića na našem adventskom kalendaru. Svakoga dana učenici će činiti mala djela dobrote i ljubavi. Uveselit ćemo jedni druge i učiniti adventske dane posebnima.

Srijeda, 30 Studeni 2016 13:22

Bliže nam se blagdani

Napisao/la

Blagdansko ozračje zavladalo je i u našoj školi. Uz zvukove božićnih pjesama s radošću smo izrađivali dekoracije i uljepšali svaki kutak. Naše poglede posebno mame ukrašena prozorska stakla. Nestrpljivo brojimo dane i iščekujemo dolazak Božića.

Ponedjeljak, 21 Studeni 2016 10:18

Dan sjećanja na Vukovar

Napisao/la

Književnim tekstovima, pjesmama, povijesnim pričama i zapaljenim svijećama obilježili smo 25 godina od pada Vukovara. Učenici PRO Stari Grabovac inspirirani Vukovarom pisali su pjesme i stvarali likovne uratke na istu temu. 

Da se ne zaboravi...

Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 08:56

Dan jabuka - PRO Stari Grabovac

Napisao/la

Učenici područne škole Stari Grabovac obilježili su Dan jabuka kreativnim radionicama s motivom jabuka. O kraljici voća pročitali su prigodne tekstove te se na kraju dana zasladili voćnom salatom. 

Utorak, 18 Listopad 2016 11:59

Dan radosti, igre i prijateljstva

Napisao/la

Područna škola Stari Grabovac ove je školske godine bila domaćin i organizator sportskih igara za djecu područnih škola Brestača i Bročice. 

Okupili smo se u petak,14.10., na dječjem igralištu Grabić gdje su se djeca slobodno igrala i upoznavala. Potom smo prionuli u formalnije druženje. Učenici svih nižih razreda trebali su prepoznati pjesme koje su učili na satu glazbene kulture te je svaki razred zborski otpjevao svoju pjesmu. Bilo je jakooooo raspjevano i veselo! Tako formirani krenuli smo u pojašnjenje igara za natjecanje, a onda je krenula AKCIJA. Učenici svih razreda borili su se biti što bolji u osmišljenim igrama. Kako su im partneri za igre bili suučenici druge škole, sklopili su nova prijateljstva,a možda i simpatije. Potrošene kalorije nadomjestili su slasnim sendvičima i sokićima koje su za učenike priredile naše vrijedne kuharice. Druženje smo priveli kraju te sretni i ispunjeni pošli svojim školama. ​

Petak, 14 Listopad 2016 10:26

Dan kruha u Starom Grabovcu

Napisao/la

Vrijedne majke učenika iz područne škole Stari Grabovac pripremile su slasne krušne proizvode, a kapelan je učenicima ispričao priču o kruhu kojega je potom blagoslovio prije slasnog zalogaja. 

Na blagdanskom stolu se našlo i mnoštvo jesenskih plodova koje su učenici sa zanimanjem promatrali. 

Razgovorom o zahvalnosti za plodove zemlje završio je ovaj lijep jesenski dan.

Utorak, 04 Listopad 2016 11:33

Pozdrav jeseni

Napisao/la
S jeseni započinju radosni školski dani. Topla i zlatna jesen ušetala je u učionicu drugoga i trećega razreda. Učenici su izradili mobil s motivom jesenjeg lišća te dizajnom ovogodišnjih naslovnica lektirnih djela uredili jesensko stablo. 
 
 
 
Petak, 30 Rujan 2016 16:27

Vesela strašila

Napisao/la

S dolaskom jeseni ponovo je proradila dječja mašta pa su vrijedni četvrtaši izradili strašila. Ona će nas uveseljavati kad stignu hladni jesenji dani.

Subota, 14 Svibanj 2016 16:44

Međunarodni dan obitelji

Napisao/la

15. svibnja obilježava se Međunarodni dan obitelji. Tim su povodom učenici 3. razreda odlučili razveseliti svoje roditelje malim znakom pažnje. Uz malo truda i vještih prstića darovi su brzo bili gotovi. Njima će dječica iskazati ljubav i zahvalnost mami i tati. Zasigurno će svaki darak pronaći posebno mjesto u domu i svakodnevno podsjećati na važnost zajedništva, ljubavi i podrške u obitelji.

Četvrtak, 12 Svibanj 2016 11:34

Majčin dan

Napisao/la

Šalica toplog čaja svakoj majci osmijeh na lice stavlja...


Dragim majkama poželjeli smo sretan njihov dan lijepim riječima napisanim u kreativnim čestitkama. 
Sretan MAJČIN DAN svim majkama naše škole!
Ponedjeljak, 21 Ožujak 2016 06:50

Usuret proljeću

Napisao/la

Miriše na proljeće. Priroda se budi. Probudile su se i male ručice kreativaca. S puno truda i veselja djeca su ukrasila školu cvjetovima, pačićima i šarenim pisanicama.Roditelje smo počastili prigodnom priredbom, a oni nas ukusnim kolačima. Zasluženo odlazimo na kratak odmor.

Svima želimo SRETAN I VESEO USKRS!!!

Četvrtak, 25 Veljača 2016 16:35

Dan ružičastih majica

Napisao/la
Srijeda, 17 Veljača 2016 19:58

Ordeni ljubavi

Napisao/la
 
Učenici su na likovnoj radionici izrađivali ordene ljubavi od košarica za muffine.
Ordeni ljubavi, prijateljstva i zajedništva ponosno su se nosila na dan obilježavanja 
Valentinova. A kako kaže stara poslovica da ljubav dolazi kroz želudac, počastili smo se slatkim muffinima 
i s veseljem krenuli učiti.
Petak, 12 Veljača 2016 13:59

Pidžama party pod maskama

Napisao/la
Smijehom,zabavom,plesom,likovnim radionicama izrade maski i raznim igrama učenici PRO Stari Grabovac proslavili su maškare. Opuštenoj atmosferi doprinijele su pidžame i krinke koje su prikrivale osmijehom ispunjena lica. 
 
Petak, 22 Siječanj 2016 07:17

Zimske radionice

Napisao/la

U ove hladne zimske dane mašte ne nedostaje. Učenici 3. i 4. r. marljivo izrađuju zimske dekoracije. Hodnik škole uljepšavaju nam pingvini i medvjedići, a na snježnim granama ljuljaju se šarene kapice.

Stranica 1 od 2

Autobusne linije

Prijevoz učenika 2023 page 0001