Rehabilitacijski centar

POSEBNA SKUPINA


Petak, 27 Listopad 2023 07:55

Svjetski dan vegetarijanstva

Napisao/la
 
U područnoj školi Stari Grabovac učenici posebnih skupina C, D i F su zajedno sa svojim učiteljicama i pomoćnicama u nastavi obilježili Svjetski dan vegetarijanstva. Vegetarijanci ne jedu životinje, tj. meso i ribe, mnogi ne jedu ni jaja, dok vegetarijanci vegani ne jedu niti mlijeko i med, odnosno jedu samo namirnice biljnog podrijetla. Zato se danas na našem jelovniku našlo različito voće i orašasti plodovi, a za glavno jelo smo pripremili tjesteninu s povrćem i sojom. Svjetski dan vegetarijanstva obilježava se još od 1977. godine, s ciljem poticanja ljudi da razmisle o etičkim, ekološkim, zdravstvenim i humanitarnim prednostima vegetarijanskog načina života.
 
 
 
 
Srijeda, 25 Listopad 2023 07:29

Dan zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka

Napisao/la
 
Prošli tjedan posebne skupine A i B obilježile su Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka. Okušali su se u izradi kruha. Svaki učenik je zamijesio svoj kruščić te mu dodao sjemenke po želji. Za dan jabuka ispekli smo roladu od jabuka te napravili kompot. Zasladili smo se ukusnim plodovima jeseni. Na kraju su u kreativnoj radionici izradili jabuku. 
 
 
 
 
Ponedjeljak, 02 Listopad 2023 12:20

Početak jeseni u A i B skupini MRC

Napisao/la

 

Učenici posebne skupine A i B zajedno s učiteljicama i asistentima, prošli tjedan su obilježili početak jeseni. Šetnjom kroz grad pratili su vremenske promjene te boje koje nam je donijela jesen. Jesenskim plodovima napunili smo košaru te ih iskoristili za izradu slastica. Učenici su ispekli kolač od bundeve i palačinke od bundeve te se njima zasladili. 

 

U ponedjeljak, 4. rujna u Područnoj školi Stari Grabovac, održano je otvorenje Malog rehabilitacijskog centra u kojem se školuju učenici s teškoćama u razvoju. Na otvorenju su prisustvovali i gosti: župan Ivan Celjak, gradonačelnica Marija Kušmiš, pročelnica Robertina Štajdohar, ravnateljica Antonija Mirosavljević, stručne suradnice te roditelji učenika. Zahvaljujući predstavnicima Sisačko-moslavačke županije, Gradu Novska i ravnateljici Antoniji Mirosavljević, učionice u školi su uređene i opremljene te prilagođene potrebama učenika. Novi prostor pruža bolje uvjete za rad, što će zasigurno pridonijeti kvalitetnijem poučavanju, ali i napretku učenika.

Srijeda, 12 Travanj 2023 07:42

Uskrsno razdoblje u Malom rehabilitacijskom centru

Napisao/la
 
Učenici posebnih skupina A i B u pripremama za Uskrs okušali su se u izradi uskrsne čokolade. Svaki učenik je ukrasio svoju čokoladu. Za bojanje pisanaca isprobali su tehniku s pjenom i prehrambenom bojom. Također su se okušali u pripremi i pečenju uskrsnih kolačića. Muffini od mrkve bili su odličan izbor. Također smo ukrasili i naš prostor.
 
Učenici, učiteljice i asistenti posebnih skupina A i B svima žele sretan Uskrs!
Utorak, 04 Travanj 2023 16:36

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Napisao/la
 
U područnoj školi Stari Grabovac je 31. ožujka obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Domaćini ove proslave bili su učenici posebnih skupina - C, D i F te njihove učiteljice Lea G., Ivana F. P. i Tamara M. i asistentice u nastavi. Ovaj dan su kao gosti, svojim smijehom, igrom i radošću, uljepšali učenici posebnih skupina A, B i E. Učenici, učiteljice i asistenti odjenuli su plave majice i zajedno izradili šarenu slagalicu te ukrasili balone nakon čega su se i počastili kako to priliči dobroj zabavi.
 
ŠTO JE AUTIZAM?
Poremećaj iz spektra autizma je neurorazvojni poremećaj kojeg karakteriziraju teškoće u socijalnoj komunikaciji, odnosno interakciji te ograničeni i ponavljajući obrasci ponašanja, interesa i aktivnosti. Autizam se javlja u ranom djetinjstvu i traje cijeli život, a ponekad se javlja i uz druge teškoće. Svako dijete i svaka odrasla osoba s autizmom je drugačija, ali svaka zaslužuje poštovanje i razumijevanje!
 
I za kraj:
“Mi nismo jadni i ne treba nam sažaljenje, treba nam prihvaćanje.”
Srijeda, 22 Ožujak 2023 16:17

Svjetski dan Downovog sindroma

Napisao/la

 

Učenici A i B posebne skupine obilježili su Svjetski dan osoba s Down sindromom s učiteljicama Patricijom P. i Majom V. J. te suradnicima u nastavi, obojali su šarene čarapice te kroz zajedničko druženje i igru obilježili ovaj dan.

Petak, 24 Veljača 2023 10:56

Maškare u Malom rehabilitacijskom centru

Napisao/la

 

Skupine A i B su se prije zimskog odmora maskirale. Ispekli smo neobične, ali ukusne krafne i zabavili se plesom pod maskama.

Ponedjeljak, 23 Siječanj 2023 15:19

U Starom Grabovcu obilježen Međunarodni dan zagrljaja

Napisao/la
 
Međunarodni dan zagrljaja obilježava se 21. siječnja i obilježili smo ga u Starom Grabovcu u posebnim skupinama C, D i F. Naši učenici su sudjelovali u izradi plakata i ''veselog lanca zagrljaja'' zajedno sa svojim učiteljicama i pomoćnicama u nastavi. Zagrljaja i osmjeha nije nedostajalo, a legenda kaže da svaki put kad nekoga iskreno zagrlimo dobijemo još jedan dan života. 
ZAGRLJAJ JE PREKRASAN DAR JER JEDNA VELIČINA ODGOVARA SVIMA!
Subota, 24 Prosinac 2022 14:55

Božićni blagdani u Malom rehabilitacijskom centru

Napisao/la

 

Božićne blagdane obilježili smo i u MRC-u. Započeli smo s vožnjom Božićnim vlakom i druženjem s Djedom Božićnjakom i njegovim vilenjacima. Prostor MRC-a ispunili smo mirisom božićnih kolačića, okitili smo drvce i naš prostor.

Želimo svima sretan Božić i Novu godinu!

Petak, 25 Studeni 2022 11:15

Adventski vjenčić u Malom rehabilitacijskom centru

Napisao/la
 
Učenici A i B skupine MRC-a kreativnom radionicom izradili su adventske vjenčiće. Paljenjem prve svijeće unijeti će toplinu i nadu u svoje obitelji, ali i u našu učionicu. Želimo Vam svima blagoslovljeno vrijeme Došašća!
 
 
 
 
 
Dvorište Područne škole Stari Grabovac od 8. studenog 2022. godine je ograđeno mladom živicom lovor višnje.
Zahvaljujemo se Hrvatskim šumama na darežljivoj donaciji prekrasnih i bujnih sadnica. Također zahvaljujemo se domaru Dragi i nastavniku Donaldu na pomoći u štihanju, pomoćnicama u nastavi Mirjani, Romani, Biljani i Vesni za sadnju te našim učenicima na gnojidbi i postavljanju sadnica na pravo mjesto. Hvala vam svima! Rastemo zajedno u našem vrtu.
 
Učiteljice Ivana F. Puškar, Lea Gruičić i Sandra Mažar
Srijeda, 02 Studeni 2022 14:44

Dušni dan

Napisao/la

 

Povodom Dušnog dana, učenici A i B skupine Malog rehabilitacijskog centra, zapalili su lampione na gradskom groblju. Zajedno s vjeroučiteljem Ivicom sudjelovali su na euharistijskom slavlju u Crkvi bl. Alojzija Stepinca.

Srijeda, 19 Listopad 2022 13:38

Povodom Lukova

Napisao/la

 

Povodom Dana grada prošetali smo centrom i počastili se rođendanskom tortom Grada. Dan kravate obilježavamo 18. listopada te smo iz ormara izvukli kravate i malo ih prošetali, a likovno smo se okušali u ukrašavanju naših kravata.  

 
Novo godišnje doba donijelo je i nove radne izazove. Kišno jesensko vrijeme nas je potaknulo na uređivanje našeg novog prostora Malog rehabilitacijskog centra u Područnoj školi Stari Grabovac. Vrijedni učenici iz Posebne skupine C, D i F su brisali, prali suđe i čistili, a neki su se čak iskazali i u sastavljanju radnih stolica. Učionica čista sada nam blista!
 

 

Srijeda, 08 Siječanj 2020 22:45

Energetska obnova Malog rehabilitacijskog centra

Napisao/la

 

Završena je energetska obnova zgrade Malog rehabilitacijskog centra gdje se školuju naši učenici s većim teškoćama u razvoju. Učenici su od 7. siječnja ponovno u svom prostoru. Odmah su i postavljena dvoja vrata iza kojih uskoro ide nadogradnja prostora s još dvije učionice. Svake godine nam se povećava broj naših učenika, a time i potreba i za većim prostorom. Učenici su sretni najviše zbog povratka u svoje prostore, a onda i zbog novog izgleda.

 

Srijeda, 18 Prosinac 2019 13:15

Prodajna izložba

Napisao/la

 

U petak, 16. prosinca 2019. god., održana je donacijska prodaja ručno izrađenih božićnih ukrasa. Ukrase su izradili naši učenici iz Posebne skupine i Malog rehabilitacijskog centra. 

 

Povezana slika

Četvrtak, 07 Studeni 2019 14:28

DOBROTVORNA AKCIJA „PRUŽI MI RUKU“

Napisao/la

 

U sklopu dobrotvorne akcije „Pruži mi ruku“, čiji je cilj prikupljanje novčanih sredstava za opremanje prostora Malog rehabilitacijskog centra za učenike Osnovne škole Novska s većim teškoćama u razvoju, provedena je aktivnost pod nazivom „Kuna po kafićima“. Aktivnost je provedena od lipnja do listopada 2019. godine u 15 kafića i restorana na području Novske, Lipovljana i Nove Gradiške.

Sudionici aktivnosti su Caffe bar Borsalino, Plavac, Outpost, Park, Casper, Art, Novela, Boss, Arbor i Intima te restorani Miško i Karlo u Novskoj, Caffe bar Lupya i Barba u Lipovljanima i restoran Marija iz Kosovca (Nova Gradiška). Aktivnost je bila uspješna te je prikupljeno ukupno 9242,10 kuna.

 

 

Ovim putem se želimo zahvaliti svim kafićima i restoranima na sudjelovanju i svima Vama koji se ubacili kunu u našu kasicu u vašem kafiću. Hvala Vam!

 

Slikovni rezultat za in love emoji"

 

Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 12:02

Posjet bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka

Napisao/la

 

Povodom održavanja akcije "Pruži mi ruku", našu školu posjetio je bivši ministar gospodarstva, Ivan Vrdoljak. Prilikom posjeta, u društvu ravnateljice Antonije Mirosavljević, obišao je novouređeno školsko igralište te je podržao dobrotvornu akciju "Pruži mi ruku" koja se danas održavala na Trgu Luke Ilića Oriovčanina.  

 
Danas smo započeli dobrotvornu akciju Osnovne škole Novska pod nazivom "Pruži mi ruku", čiji je cilj opremiti prostor za rehabilitaciju učenika s većim teškoćama u razvoju i probuditi svijest o njima. Kao početni događaj za pokretanje Akcije, organizirali smo Dan otvorenih vrata Malog rehabilitacijskog centra i kratki uvodni program u Pučkom otvorenom učilištu. Na otvorenje Akcije došli su mnogi roditelji, prijatelji, građani, ravnatelji institucija u Gradu, djelatnici OŠ Novska, gradonačelnik grada Novske Marin Piletić, zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš i župan SMŽ Ivo Žinić. Svi su oni, svojim dolaskom, podržali ovu Akciju i u pratnji ravnateljice OŠ Novska, Antonije Mirosavljević, obišli Mali rehabilitacijski centar. 
 
 Letak autizam Hrvoje PDF 1
Letak autizam Hrvoje PDF 2
Utorak, 19 Ožujak 2019 21:12

Dan očeva u Malom rehabilitacijskom centru

Napisao/la

 

"Otac nije niti sidro koje nas zadržava, niti jedro da nas negdje odvede, već zvijezda vodilja čija ljubav nam pokazuje put."

Sretan dan očeva žele učenici Malog rehabilitacijskog centra, a našim tatama smo izradili i napisali čestitke ❤️
Utorak, 18 Listopad 2016 12:07

Izlet u Zagreb

Napisao/la

Učenici posebnih skupina ovaj mjesec posjetili su zoološki vrt i Tehnički muzej u Zagrebu.
Vidjeli smo mnoge divlje životinje, a pomazili smo ovce, koze i praščiće s kojima imamo lijepe slike za uspomenu.
U Tehničkom muzeju smo prošetali rudnikom i vidjeli kako se nekad iskopavala ruda. Obišli smo avione, automobile i pčele u prozirnim košnicama.
Izlet smo završili posjetom McDonald'su gdje smo se okrijepili i zasladili.

Subota, 05 Prosinac 2015 06:50

Otvoren prostor za učenike s posebnim potrebama

Napisao/la

Otvoren prostor za učenike s posebnim potrebama

Nakon dvomjesečnih radova a prenamjeni preuređenju zgrade tzv. streljane u petak 4. prosinca 2015. svečano je otvoren novouređeni prostor za učenike s posebnim potrebama u Osnovnoj školi Novska. Tako će učenici koji se školuju prema posebnom programu za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada uz individualne postupke imati primjerene uvjete za rad i igru. Prostor je opremljen senzornom i didaktičkom opremom, sportskom dvoranom i učionicama. Izgrađen je prilaz te rampa za učenike u invalidskim kolicima. Vrijednost radova je oko pola milijuna kuna, a financira ih Sisačko-moslavačka županija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Uz učenike, učitelje i roditelje svečanom otvorenju nazočili su župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, dožupan Sisačko-moslavačke županije Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan te predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova našeg grada i okolnim mjesta. Ravnateljica škole istaknula je da se Osnovna škola Novska već godinama sustavno brine u učenicima s posebim potrebama i da postaje regionalni upisni centar za upis učenika s teškoćama u razvoju.Izrazila je zadovoljstvo što i ovi učenici konačno imaju primjeren prostor u kojem će se osjećati ugodno. Trenutno je u tri razredna odjela smješteno deset učenika o kojima je brine tri edukatora-rehabilitatora i tri pomoćnika u nastavi.

Svečanost otvorenja pjesmom su popratili učenici Glazbene škole Novska, a prostor je otvorio učenik Dominik Kivač.

Petak, 20 Studeni 2015 19:52

Vukovar

Napisao/la
Nedjelja, 01 Studeni 2015 19:32

Dan jabuka

Napisao/la

Učenici posebnih skupina Osnovne škole Novska obilježili su Dan jabuka. Posjetili su Obitelj Bačić u Brestači i okušali se u berbi jabuka. Nakon berbe, zaputili su se u školu gdje su pripremali štrudlu i kompot od jabuka. Obilježavanje dana završili smo igrama s jabukama.

Srijeda, 07 Listopad 2015 19:15

Nova namjena streljane

Napisao/la

U Osnovnoj školi Novska tri su razredna odjela za učenike koji se školuju prema posebnom programu za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada uz individualne postupke. Nakon što su učitelji i učenici  boravili u prostorima koji nisu u potpunosti bili prilagođeni njihovim potrebama ( Područna škola Brestača, Dom hrvatskih branitelja), 5. listopada započela je adaptacija zgrade streljane u dvorištu škole koja je svojom lokacijom idealna za ove učenike.

Ponedjeljak, 17 Studeni 2014 12:56

Otvorenje novog odjela

Napisao/la

 

Osnovna škola Novska je već nekoliko godina područje za upis učenika s teškoćama u razvoju za mjesta Novska, Jasenovac, Lipovljani i Rajić. U prostorima škole su 3 posebne odgojne skupine po članku 7 Pravilnika o osnovnom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju i 2 odgojno-obrazovne skupine po članku 12 istog Pravilnika.

 Dana 17. studenoga 2014. obilježeno je otvorenje novog odjela za učenike s autizmom.

Utorak, 04 Studeni 2014 13:01

Otvoren novi odjel

Napisao/la

 

POČETAK RADA ODJELA ZA AUTIZAM

  

Dana 3. studenog 2014. u našoj OŠ Novska sa radom je započeo još jedan posebni odgojno obrazovni odjel, prema čl.12 Pravilnika o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju, za učenike sa dijagnozom autizma.

Četvrtak, 07 Studeni 2013 18:03

Otvoren novi odjel

Napisao/la

 

Dana 04.11.2013. god. u Područnoj školi Brestača, uz odobrenje Ministarstva, otvorena je posebna odgojno-obrazovna organizacija za učenike s većim teškoćama u razvoju.

Otvaranju je prisustvovala ravnateljica Osnovne škole Novska, Antonija Mirosavljević zajedno sa stručnim suradnicama škole te zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević.

„A“ SKUPINA
Razrednica: Ina Grgić Pomper
Učenici: D.G., D.K., M.K., M.M. i A.P.

„B“ SKUPINA
Razrednik: Hrvoje Havlena
Učenici: A.M., P.P., i I.R.

„C“ SKUPINA
Razrednica: Ivana Fridl Puškar
Učenici: A.P. i N.R.

Autobusne linije

Prijevoz učenika 2023 page 0001