Rehabilitacijski centar

POSEBNA SKUPINA


Utorak, 19 Ožujak 2019 21:12

Dan očeva u Malom rehabilitacijskom centru

Napisao/la

 

"Otac nije niti sidro koje nas zadržava, niti jedro da nas negdje odvede, već zvijezda vodilja čija ljubav nam pokazuje put."

Sretan dan očeva žele učenici Malog rehabilitacijskog centra, a našim tatama smo izradili i napisali čestitke ❤️
Utorak, 18 Listopad 2016 12:07

Izlet u Zagreb

Napisao/la

Učenici posebnih skupina ovaj mjesec posjetili su zoološki vrt i Tehnički muzej u Zagrebu.
Vidjeli smo mnoge divlje životinje, a pomazili smo ovce, koze i praščiće s kojima imamo lijepe slike za uspomenu.
U Tehničkom muzeju smo prošetali rudnikom i vidjeli kako se nekad iskopavala ruda. Obišli smo avione, automobile i pčele u prozirnim košnicama.
Izlet smo završili posjetom McDonald'su gdje smo se okrijepili i zasladili.

Subota, 05 Prosinac 2015 06:50

Otvoren prostor za učenike s posebnim potrebama

Napisao/la

Otvoren prostor za učenike s posebnim potrebama

Nakon dvomjesečnih radova a prenamjeni preuređenju zgrade tzv. streljane u petak 4. prosinca 2015. svečano je otvoren novouređeni prostor za učenike s posebnim potrebama u Osnovnoj školi Novska. Tako će učenici koji se školuju prema posebnom programu za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada uz individualne postupke imati primjerene uvjete za rad i igru. Prostor je opremljen senzornom i didaktičkom opremom, sportskom dvoranom i učionicama. Izgrađen je prilaz te rampa za učenike u invalidskim kolicima. Vrijednost radova je oko pola milijuna kuna, a financira ih Sisačko-moslavačka županija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Uz učenike, učitelje i roditelje svečanom otvorenju nazočili su župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, dožupan Sisačko-moslavačke županije Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan te predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova našeg grada i okolnim mjesta. Ravnateljica škole istaknula je da se Osnovna škola Novska već godinama sustavno brine u učenicima s posebim potrebama i da postaje regionalni upisni centar za upis učenika s teškoćama u razvoju.Izrazila je zadovoljstvo što i ovi učenici konačno imaju primjeren prostor u kojem će se osjećati ugodno. Trenutno je u tri razredna odjela smješteno deset učenika o kojima je brine tri edukatora-rehabilitatora i tri pomoćnika u nastavi.

Svečanost otvorenja pjesmom su popratili učenici Glazbene škole Novska, a prostor je otvorio učenik Dominik Kivač.

Petak, 20 Studeni 2015 19:52

Vukovar

Napisao/la
Nedjelja, 01 Studeni 2015 19:32

Dan jabuka

Napisao/la

Učenici posebnih skupina Osnovne škole Novska obilježili su Dan jabuka. Posjetili su Obitelj Bačić u Brestači i okušali se u berbi jabuka. Nakon berbe, zaputili su se u školu gdje su pripremali štrudlu i kompot od jabuka. Obilježavanje dana završili smo igrama s jabukama.

Srijeda, 07 Listopad 2015 19:15

Nova namjena streljane

Napisao/la

U Osnovnoj školi Novska tri su razredna odjela za učenike koji se školuju prema posebnom programu za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada uz individualne postupke. Nakon što su učitelji i učenici  boravili u prostorima koji nisu u potpunosti bili prilagođeni njihovim potrebama ( Područna škola Brestača, Dom hrvatskih branitelja), 5. listopada započela je adaptacija zgrade streljane u dvorištu škole koja je svojom lokacijom idealna za ove učenike.

Ponedjeljak, 17 Studeni 2014 12:56

Otvorenje novog odjela

Napisao/la

 

Osnovna škola Novska je već nekoliko godina područje za upis učenika s teškoćama u razvoju za mjesta Novska, Jasenovac, Lipovljani i Rajić. U prostorima škole su 3 posebne odgojne skupine po članku 7 Pravilnika o osnovnom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju i 2 odgojno-obrazovne skupine po članku 12 istog Pravilnika.

 Dana 17. studenoga 2014. obilježeno je otvorenje novog odjela za učenike s autizmom.

Utorak, 04 Studeni 2014 13:01

Otvoren novi odjel

Napisao/la

 

POČETAK RADA ODJELA ZA AUTIZAM

  

Dana 3. studenog 2014. u našoj OŠ Novska sa radom je započeo još jedan posebni odgojno obrazovni odjel, prema čl.12 Pravilnika o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju, za učenike sa dijagnozom autizma.

Četvrtak, 07 Studeni 2013 18:03

Otvoren novi odjel

Napisao/la

 

Dana 04.11.2013. god. u Područnoj školi Brestača, uz odobrenje Ministarstva, otvorena je posebna odgojno-obrazovna organizacija za učenike s većim teškoćama u razvoju.

Otvaranju je prisustvovala ravnateljica Osnovne škole Novska, Antonija Mirosavljević zajedno sa stručnim suradnicama škole te zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević.

„A“ SKUPINA
Razrednica: Ina Grgić Pomper
Učenici: D.G., D.K., M.K., M.M. i A.P.

„B“ SKUPINA
Razrednik: Hrvoje Havlena
Učenici: A.M., P.P., i I.R.

„C“ SKUPINA
Razrednica: Ivana Fridl Puškar
Učenici: A.P. i N.R.

Autobusne linije

PRIJEVOZ 1