Subota, 17 Listopad 2020 20:48

Svjetski tjedan svemira

Napisao/la

 

Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada. Ove godine, za sat fizike, učenici sedmih razreda izradili su plakate o planetima Sunčevog sustava, modele i prezentacije o svemiru, prirodnim i umjetnim satelitima i svemirskim misijama. Izradili su i kvizove kroz koje su naučili mnoge druge zanimljivosti o svemiru. Temu su završili predstavljanjem prekrasnih likovnih radova.

Četvrtak, 15 Listopad 2020 19:57

Mjesec hrvatske knjige

Napisao/la

 

Mjesec hrvatske knjige počeo je 15. listopada i traje do 15. studenoga. Razlistaj se! moto je pod kojim su svi sudionici ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige pozvani da svoje programe posvete planeti Zemlji, a povodom 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. U galeriji vam donosimo izložbu koja je izložena ispred naše školske knjižnice. 

Ponedjeljak, 12 Listopad 2020 08:56

Jelovnik u produženom boravku- 12. 10. do 16. 10.

Napisao/la

JELOVNIK PB 12.10. 16.10. page0001

Odluku možete preuzeti na ovoj poveznici.

Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 18:42

Dan učitelja

Napisao/la
Srijeda, 07 Listopad 2020 18:27

Nagrađeni učitelji

Napisao/la

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. godini, a među njima su i naši učitelji Dražena Potočki, Dragan Vlajinić i Ksenija Lekić. 

 

Čestitamo! 

Party Face Emoji [Free Download All Emojis] | Emoji Island

Srijeda, 07 Listopad 2020 18:18

EU Code Week 2020.

Napisao/la

Učenici 1. A razreda i učiteljica Ksenija počeli su s pripremama za obilježavanje Europskog tjedna programiranja koji se ove godine održava od 10. do 25. listopada.

Europski tjedan programiranja provodi se kao virtualni i potpuno besplatan događaj. Ova inicijativa promiče kreativnost, rješavanje problema i suradnju izraženu pomoću kodiranja i računalnog razmišljanja. Ideja je učiniti programiranje vidljivijim svim uzrastima, pokazati kako oživjeti ideje kodom, demistificirati ove vještine i motivirati ljude na učenje. Škole na bilo kojoj razini i učitelji svih predmeta pozvani su na sudjelovanje u EU Code Week-u kako bi pružili priliku svojim učenicima da istražuju digitalnu kreativnost i kodiranje.

Prema riječima Thierrya Bretona, europskog povjerenika za unutarnje tržište:

„Digitalne vještine, uključujući kodiranje i računalno razmišljanje, igrat će presudnu ulogu u oporavku Europe od pandemije. Učitelji, studenti, liječnici, istraživači, ali i poduzetnici ili zaposlenici u malim tvrtkama - svi će Europljani trebati svladati digitalne tehnologije. EU Code Week pruža im prave alate i vještine kako bi iskoristili mogućnosti koje donosi digitalizacija.“

Za učitelje je organiziran i masovni internetski tečaj na kojem su predstavljeni inovativni alati i pristupi za podučavanje ili učenje kodiranja.

Učenici 1. A razreda sudjelovat će s dvejma različitim aktivnostima. Mali robotičari su nakon upoznavanja osnovnih dijelova i funkcija mBota „zagrebali“ u prve mogućnosti programiranja. Do 20 listopada, kada će javnosti predstaviti svoju aktivnost, izradit će program pomoću kojeg će njihov mBot pratiti liniju, skretati lijevo ili desno, ovisno o zadanom programu ili izrađenoj stazi.

Svi učenici 1. A razreda izradit će virtualnu izložbu-čestitku svom gradu povodom Dana grada, koju će pomoću QR generatora kodirati i postat će dostupna svima koji žele vidjeti njihove radove i poruke.

Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 17:52

Jelovnik u produženom boravku- 5. 10. do 9. 10.

Napisao/la

JELOVNIK PB 05.10. 09.10. page0001

Srijeda, 07 Listopad 2020 11:38

eTwinning projekti 2020.

Napisao/la

I ove godine učitelji i učenici naše škole uključili su se u nekoliko eTwinning projekata.  To su  STEM Days, Dan jabuke 2020., Enjoy School Breaks, Igram se i učim/I play and Learn, Webclassroom/Webučionica 2.0, Micro:bit challenge 2021, WIM (World In Math) i U tuđem kaputu/In someone else's shoes.

Projekte će provoditi učiteljice Ksenija Lekić i Dražena Potočki sa svojim učenicima.

Svi projekti su usklađeni s kurukulumima nastavnih predmeta i MPT. Aktivnosti se provode za vrijeme redovne nastave i u INA Mali robotičari.
Suradnja s projektnim partnerima se održava online.

Tijekom školske godine očekuje se uključivanje i drugih učenika i učitelja naše škole u još nekoliko projekata.

Javni poziv možete preuzeti na ovoj poveznici.

Zahtjev možete preuzeti na ovoj poveznici.

Stranica 1 od 154

Autobusne linije

pri