Ponedjeljak, 20 Studeni 2017 08:08

Dabar 2017

Napisao/la sanja
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

I ove godine uključili smo se u međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Natjecanje se održavalo od 13. do. 17. studenoga na CARNet-ovom sustavu Loomen uz obavezno korištenje AAI@EduHr tj. korisničkih računa @skole.hr.

Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te CARNet-a.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje. Sastoji se od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Po prvi puta ove godine, svaka od 58 zemalja svijeta koja organizira natjecanje, može koristiti i jedan od 6 odobrenih zadataka autora iz Hrvatske.

Natjecanju je ove godine pristupilo 102 učenika naše škole, sa svojim mentoricama Ksenijom Lekić, Marom Šulekić, Ivanom Jakubek, Ljubicom Puškaš, Ružom Kalfić, Tamarom Tomić, Ankom Cikojević i Draženom Potočki. Od najmlađih u kategoriji MikroDabar, do najstarijih u kategoriji MegaDabar. Neovisno o kategoriji, učenici rješavaju 15 zadataka uz vremensko ograničenje od 45 minuta.

Zadaci su učenicima bili zanimljivi, ponekad i teški, ali svakako izazovni! Čestitke svima na hrabrosti i ustrajnosti! U očekivanju rezultata, atmosferu s natjecanja možete pogledati u fotogaleriji.

Pročitano 791 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 11 Listopad 2018 20:47

Autobusne linije

Prijevoz novi 1