Srijeda, 18 Travanj 2018 13:08

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Napisao/la sanja
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Iščekivanje… Uzbuđenje… Oduševljenje…

U utorak, 17. 4. 2018. realiziran je zajednički izlet djece iz Malog rehabilitacijskog centra, učenika 4. d, njihovih učiteljica Ine, Nataše i Ljubice te asistenata u nastavi Dragana i Zlatka.

Prijepodne su proveli u svijetu životinja u Zoološkom vrtu u Ruščici.

Neke životinje samo su gledali, neke mazili, a s nekima i pokušali komunicirati. Oduševile su ih priče o životinjama. Magarac im je pokazao svoje zube. Paun se hvalio svojim lepezastim repom. Slušali su cvrkut ptičjeg zbora i brbljanje papige. Gledali su geganje tromog mede, labuđi ples, igru veselih majmuna…

Vidjeli su i kako ljudi brinu o životinjama i kako životinje brinu jedne o drugima.

Poslijepodne su proveli u Slavonskom Brodu.

U Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“ gledali su glazbeno-scensku čaroliju „Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica“. Predstava ih je oduševila. Puni lijepih dojmova napustili su dvoranu i prošetali Trgom Ivane Brlić-Mažuranić. Druženje su završili zajedničkim ručkom.

Ovaj izlet realiziran je novcem prikupljenim na humanitarno-prodajnoj modnoj reviji unikatnog nakita i torbica od recikliranih materijala „Novska look“ koja je bila organizirana za Lukovo 2017. Torbice i nakit izrađivala su djeca uz pomoć roditelja, učiteljica i asistenata. Na modnoj reviji torbice i nakit nosile su učiteljice i djeca. Još jednom hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji humanitarne modne revije i omogućili zajednički izlet djeci iz Malog rehabilitacijskog centra i učenicima 4. d u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić.

Tekst: Ljubica Puškaš

Fotografije: Zlatko Lozer

Pročitano 688 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 18 Travanj 2018 13:15

Autobusne linije

PRIJEVOZ 1