Petak, 27 Travanj 2018 11:31

Zelena čistka u OŠ Novska

Napisao/la sanja
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

U petak, 27. travnja 2018.god. obilježen je Dan planeta Zemlje u Osnovnoj školi Novska. Ovaj je projekt u sklopu akcije Zelena čistka osmislila nastavnica engleskoga jezika Kristina Virovac Đurić.

Raznim aktivnostima u razrednoj nastavi učiteljice su sa svojim učenicima pokazale da vješto znaju iskoristiti razne materijale pa su tako izrađivale našu planetu, prometne znakove, društvene igre, prometna vozila, torbe, lutke i dječja glazbala od eko materijala. Osim što su bili marljivi u izrađivanju, bili su spretni i u eko igrama i Zelenoj utrci. Peti razredi su sa svojim razrednicima uređivali glavni ulaz naše škole, a učenice šestog d i e razreda su sadile mentu. Ostali razredi predmetne nastave su marljivo čistili svoje učionice, a učenici,defektolozi i asistenti Malog rehabilitacijskog centra sadili su cvijeće.  

Dan planeta Zemlje je i ove godine obilježen kroz kviz u kojem su sudjelovali svi razredi od petog do osmog sa svojim predstavnicima. Učenici su pokazali zavidno znanje na području ekologije i to pod budnim okom žirija u sastavu: Svjetlane Ficko, Ljubice Bertić i Kristine Virovac Đurić. Nakon što su voditeljice Lucija Kačavenda i Emma Ficko Berić proglasile pobjednike, naša ravnateljica Antonija Mirosavljević im je uručila priznanja i zahvalnice.

Cijeli ovaj projekt je zabilježen kamerom učenika Krune Movrića i fotoaparatom knjižničarke Sanje Lozer.

Pročitano 698 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Svi 2018 08:24

Autobusne linije

Prijevoz novi 1