Srijeda, 28 Listopad 2015 11:30

Projekt Sport

Napisao/la vanesa
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

26. listopada

Učenici 4. A razreda počeli su s provođenjem cjelogodišnjeg projekta „SPORT“.

Uvidom u rad sportskih klubova i udruga u gradu Novskoj učenicima će se ponuditi niz sportskih aktivnosti u koje se, ovisno o uzrastu, predispozicijama i afinitetu, mogu uključiti.

Cilj projekta je odgajati odgovorne mlade sportaše i navijače, razvijati navijačku kulturu koja podrazumijeva bodrenje sportaša i sportskih klubova bez vrijeđanja, nasilja, rasne netrpeljivosti i uništavanja, razvijati pozitivne ljudske osobine, suradnju i zajedništvo u kolektivu, razvijati suradnju s roditeljima, lokalnom zajednicom, sportskim klubovima i udrugama.

Projekt će se provoditi kroz nastavu TZK, LK, GK, HJ i SROGOO, ZO

u školi (učionica, školska sportska dvorana, školsko igralište, školsko dvorište) i na terenu (Sportska dvorana SŠ, nogometno igralište, Gradska kuglana, Ledena dvorana Doma sportova, Arena Zagreb) tijekom školske godine, uglavnom u poslijepodnevnoj smjeni prema dogovorenom rasporedu, te posjećivati utakmice u večernjim terminima i vikendom. U realizaciju projekta uključeni su i roditelji koji će zajedno sa svojom djecom posjećivati utakmice i sportske događaje izvan Novske, te ponuditi pozitivne modele ponašanja na utakmicama i biti svojoj djeci uzor, a zajedničkim druženjem i provođenjem aktivnosti razvijat će uzajamnu bliskost i povjerenje.

Prvi posjet i demo-trening održan je u Gradskoj kuglani Novska. Ivan Hećimović, dugogodišnji sportski djelatnik i prvoligaški igrač, upoznao je učenike s povijesti kuglanja, osnovnim pravilima i demonstrirao im prve kuglačke korake.

Svi učenici su odradili demo-trening, a oni kojima se taj sport svidio, mogu početi s treniranjem već u mjesecu studenom.

Uz bučno navijanje učenika, u kuglanju su se okušale i učiteljice pripravnice Matea i Ružica.


Sljedeći sport koji će upoznati je hokej na ledu. Dogovoren je odlazak na utakmicu Medveščaka u Ledenu dvoranu Doma sportova u Zagrebu, ponedjeljak, 16. studenog.

Za sve učenike 4. A razreda i po jednog njihovog roditelja osigurane su besplatne ulaznice.

Pročitano 942 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 28 Listopad 2015 11:46
Više u ovoj kategoriji: « Europski dan jezika Čepomanija »

Autobusne linije

Prijevoz novi 1