Ponedjeljak, 09 Studeni 2015 18:45

Čepomanija

Napisao/la vanesa
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Poštovani učenici, učitelji i roditelji!

Naša škola se uključila u projekt „PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA“, koji provodi Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske.

Plastika je zbog male težine, prilagodljivosti i trajnosti omiljen materijal u proizvodnji, ali nanosi ogromnu štetu okolišu zbog slabe razgradivosti. Kupovinom predmeta od reciklirane plastike pomažeš okolišu jer smanjuješ količinu plastike na otpadima i potrošnju fosilnih goriva nužnih za proizvodnju plastičnih proizvoda.

Cilj projekta je da se od prikupljenih plastičnih čepova osiguraju sredstva za sufinanciranje skupih lijekova za liječenje teških malignih bolesti u slučaju kada to ne financira HZZO.

Njihov projekt  sakupljanja plastičnih čepova (bilo kakvih) je na razini Hrvatske u koji su uključeni dječji vrtići, osnovne  i srednje škole. Udruga prikuplja  plastične čepove, sortira ih i prodaje u Sloveniju ili Italiju. Plastični čepovi se recikliraju u cilju nastanka novog proizvoda čijom bi se prodajom sufinancirala nabava skupih lijekova. Ovu  humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova u našoj školi pokrenula je Učenička zadruga „Novljanski ogrc“. Molimo građane  Novske, ako žele sudjelovati, da se priključe ovoj akciji i donesu u našu školu plastične čepove koji će pomoći teško oboljelim osobama od leukemije i limfoma za kupnju skupih lijekova do kraja svibnja.

Čepovi od TVRDE plastike (lijekovi, mlijeko, šamponi, sokovi, čepovi s PET ambalaže) prikupljaju se u razrednim odjelima ali i u holu naše škole. Prikupljanjem čepova i sudjelovanjem u akciji, ne samo da pomažemo bolesnima od teških malignih bolesti već pridonosimo i očuvanju prirode.

Molimo sve da se odazovu!!!

Pročitano 879 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Studeni 2015 20:28

Srodni sadržaj (po oznakama)

Više u ovoj kategoriji: « Projekt Sport Znameniti Novljani »

Autobusne linije

Prijevoz novi 1