Četvrti razredi

MOĆ DJECE

Beton hladni, beton sivi, može čudno da oživi kad ga dječje ruke taknu, kad mu prsti nešto šapnu i na obrazu mu blijedom nacrtaju sunce kredom. Dan pun magle, dan pun leda, može ljepše da izgleda kad kroz zavjese ulica proviruju dječja lica, pa grad ispod toplih streha svije gnijezda dječjeg smijeha. Ismet Bekrić


Ponedjeljak, 27 Studeni 2023 15:34

Obilježen Dan hrvatskog kazališta

Napisao/la
 
Učenici 4.C razreda i njihova učiteljica Antonija Italo, obilježili su Dan hrvatskog kazališta, koji je bio 24. studenoga. Na satu Likovne kulture izradili su lutke i osmislili tekst za lutkarsku predstavu. Bilo im je jako zabavno glumiti i animirati lutke.
Petak, 10 Studeni 2023 08:14

Radio dramska emisija

Napisao/la

 

Dana, 8. studenog učenici 4.C razreda posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ante Jagar. U knjižnici su gostovali: urednica HRT-a Nives Madunić Barišić i tonski majstor HRT-a Tomislav Šamec. Kroz razne aktivnosti (slušanje radijske emisije, fotografije, video materijale i zvukovne ilustracije)  uveli su učenike u proces nastanka radijske emisije. Učenici su imali priliku snimiti jednu kraću radiodramsku scenu koristeći se stečenim znanjima o dijalogu, zvuku, glumi i montaži. 

Subota, 07 Listopad 2023 09:35

Obilježen Dan pješaka

Napisao/la

 

Učenici 4.c razreda obilježili su Svjetski dan pješaka. Sunčano poslijepodne proveli su u šetnji gradom i ponovili važnost kretanja (pješačenja) za zdravlje ljudskog organizma.

Nedjelja, 19 Ožujak 2023 12:57

Sretan Dan očeva!

Napisao/la

 

Protekloga tjedna, učenici 4.b razreda s učiteljicom Marijom, obilježili su Dan očeva. Razgovarali su o tome što za njih znači tata, što najviše vole raditi s tatom, što ih je sve tata naučio. Zatim su izradili prigodne čestitke, čitali tekst o tati, ali i pjevali pjesme.

 Tate su najobičniji muškarci koje je ljubav pretvorila u superheroje, avanturiste, pričatelje priča i najbolje pjevače“.

(Pam Brown)

Petak, 04 Studeni 2022 15:39

Učenici 4. a razreda u školskoj knjižnici

Napisao/la

 

 

Izgubljeni dječaci, sirene, gusari, kapetan Kuka, vilinski prah, Zvončica, Snokraj... PETAR PAN!

Učenici 4. a razrednog odjela su kroz različite aktivnosti izrazili svoje osjećaje, misli i zapažanja o pročitanom djelu.

Kako bi im ta fantastična priča, o dječaku koji nikada nije želio odrasti, još dugo ostala u sjećanju, naša knjižničarka Melisanda Masnica poklonila im je uspomenu s najljepšim citatima.

„Ako imaš vjere, imaš i krila.“

Četvrtak, 24 Ožujak 2022 15:32

Obilježavanje Dana svetog Patrika

Napisao/la

 

Učenici 4.a razrednog odjela sa svojom učiteljicom iz engleskog jezika Nikolinom Šepović Vidović obilježili su Dan svetog Patrika. Nakon odgledanog video zapisa vezanog uz život svetog Patrika i proslave njegova Dana diljem svijeta, učenici su raznim aktivnostima proširili svoje znanje. U skupinama su sudjelovali u kvizu, pronalazili riječi u osmosmjerci vezane za obilježavanje Dana svetog Patrika te izrađivali dugu iza koje se krije posuda sa zlatom. Pisali su što bi oni napravili da imaju jednu takvu posudu. Dan svetog Patrika obilježavamo 17. ožujka.

Četvrtak, 17 Ožujak 2022 09:44

Poligon na travi

Napisao/la

 

Učenici 4. c uz pomoć učiteljice Ljubice, složili su šareni poligon na travi. Natjecali su se u spretnosti i brzini izvršavanja zadataka.

Srijeda, 09 Ožujak 2022 15:25

Od kuhinjskih krpa do pregača

Napisao/la

 

Učenici 4. c okušali su se u šivanju. Uz pomoć učiteljice Ljubice Puškaš od kuhinjskih krpa izradili su pregače. U holu škole pripremili su malu modnu reviju. Pregače će koristiti na izvannastavnoj aktivnosti Domaćinstvu.

Utorak, 22 Veljača 2022 08:49

Lektira na ulicama grada

Napisao/la

 

Učenici 4. c sa svojom učiteljicom Ljubicom Puškaš 18. veljače dio lektirnih sadržaja realizirali su na ulicama svojega grada. Slučajnim prolaznicima učenici su krasnoslovili izabrane pjesme Zvonimira Baloga iz zbirke pjesama "Nevidljiva Iva" i darovali im svoje ilustracije pjesama. Prolaznicima su uljepšali dan vedrim Balogovim stihovima. Učenicima je to bilo prekrasno iskustvo. Puni lijepih dojmova i slatkiša koje su dobili, vratili su se u svoju učionicu s jednom željom. "Učiteljice, možemo li i sljedeću lektiru "šetati" ulicama našega grada?"

Petak, 18 Veljača 2022 10:36

Domaćinstvo u 4. c

Napisao/la

 

Učenici 4. c na Domaćinstvu, između ostaloga, uče pripremati i jednostavna jela. Uz pomoć svoje učiteljice Ljubice Puškaš napravili su krumpirušu. Ogulili su krumpir. Dodali su mu luk i začine. Kore su premazali uljem. Stavili su nadjev i zamotali. Dok se krumpiruša pekla, postavili su stol. Ovaj put stol su ukrasili srcima. Na kraju su uživali u svom ukusnom jelu.

Petak, 10 Prosinac 2021 13:41

Karamel kućice

Napisao/la

 

Učenici 4.c, uz pomoć učiteljice Ljubice, izradili su jestive karamel kućice.

Četvrtak, 11 Studeni 2021 08:18

Palačinkarnica

Napisao/la

 

Učenici 4. c, uz pomoć učiteljice Ljubice Puškaš, okušali su se u pripremanju palačinka. Pripremajući palačinke na Domaćinstvu ponovili su i o mjernim jedinicama koje su učili prošle godine. Četvrtaši su ispekli: obične palačinke, palačinke u boji, čipkaste palačinke, zebra palačinke, palačinke u obliku slova, čokoladne palačinke... Bili su kreativni i u dekoracijama palačinka. Stolove u učionici ukrasili su ružama napravljenim od lišća. Sve je bilo puno boja, okusa i mirisa. Učionica je postala prava Palačinkarnica.

 

Školska knjižnica priključila se obilježavanju toga dana u školi. Knjižničarka Melisanda Masnica pripremila je izložbu ispred školske knjižnice koju su učenici mogli pogledati te pročitati savjete za sigurno korištenje interneta i još puno drugih korisnih smjernica za bezbrižno surfanje i uporabu društvenih mreža. Učenici 4. a i 4. b razreda sa svojim učiteljicama Ksenijom Lekić i Mirjanom Duvandžija ciljano su došli pogledati izložbu. Knjižničarka ih je dočekala i tijekom nastavnoga sata im prezentirala izložbu, razgovarala i komentirala s njima o odgovornom ponašanju na internetu i zaštiti svojih osobnih podataka, opasnostima i blagodatima života na mreži te vršnjačkom internetskom nasilju. Time su uspješno odrađeni sati iz medijske pismenosti, nakon kojih su učenici su dobili nova saznanja koja će im pomoći u uspješnom svladavanju zamki koje im društvene mreže i aplikacije u korištenju interneta nose.

Program Dana sigurnijeg interneta provodi se na šest kontinenata, u svim zemljama Europske unije u sklopu projekta sufinanciranog od EU, “Safer Internet Center Croatia: Making Internet a good safe place.”

 

Korisni linkovi s kojih su preuzeti neki dokumenti za izložbu:

https://www.csi.hr/

http://cnzd.org/

https://pogledkrozprozor.wordpress.com/tag/insfe/ 

 

Tekst: Melisanda Masnica

Foto: Ksenija Lekić i Melisanda Masnica

 

Četvrtak, 14 Studeni 2019 11:29

Za naše male genijalce- HEP natječaj

Napisao/la

 

Od 9.- 29. rujna 2019. godine trajao je natječaj Hrvatske elektroprivrede d. d.  "Za naše male genijalce"

Za naše male genijalce je projekt koji Hrvatska elektroprivreda d.d. organizira od 2015. godine. HEP donacijom računalne opreme, onim osnovnim školama kojima je to potrebno, želi poboljšati uvjete održavanja nastave i učenja te potaknuti razvoj kreativnog mišljenja.

Danas su našu školu posjetili predstavnici HEP-a te su nas razveselili donacijom 7 novih računala. Za to su zaslužni učenici 4. a razreda sa svojom učiteljicom Ksenijom Lekić, koji su se prijavili na natječaj s video spotom "Uh, ta računala". Spot u trajanju od 2 minute na šaljiv način prikazuje zašto su našoj školi potrebna računala. 

Pobjednički uradak možete pogledati na poveznici: https://youtu.be/mpf5wYyxu8I 

 

Zahvaljujemo HEP-u na ovoj velikodušnoj donaciji te čestitamo našim učenicima i učiteljici na osvojenoj nagradi! 

 

 

Slikovni rezultat za hep logo

Srijeda, 19 Prosinac 2018 11:05

Božićni anđelčići

Napisao/la

 

Radovi učenika 4.c i 4.d razreda

Utorak, 30 Listopad 2018 12:52

Terenska nastava - Zagreb

Napisao/la

U srijedu, 24.10.2018., učenici 4.c, 4.d i 4. PRO Bročice bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. Posjetili su: Katedralu, Dolac, Krvavi most i Kamenita vrata, Trg svetog Marka, Kulu Lotršćak, Uspinjaču, Tunel Grič, Trg bana Josipa Jelačića, Manduševac, Tehnički muzej Nikola Tesla, Cinestar Arena-4D Hotel Transilvanija 3 i Mc Donalds.

Bilo je to 12 sati terenske nastave gdje puno vidjesmo i naučismo, a uživali su učenici i učiteljice Ivanka i Ankica te učitelj Miroslav.

Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 10:58

Od staroga novo

Napisao/la

Stare ormare u svojoj učionici, učenici 4. c razreda su pretvorili u nove...

Luka, Marin, Filip i Leonardo marljivo i vrijedno su radili.

O uspješnosti njihova rada prosudite sami ☺

Utorak, 08 Svibanj 2018 06:33

M kao mama

Napisao/la

Učenici 4.d, uz pomoć učiteljice Ljubice Puškaš, napravili su darove za svoje mame.

Šalice su ukrasili salvetnom tehnikom i porukama. Podmetače su napravili od zrna kave. Za domaću zadaću su dobili zadatak istražiti kakvu kavu ili čaj voli mama.

Na Majčin dan 13.5. uz pomoć tate, starijeg brata ili sestre skuhati mami njen omiljeni napitak.

Petak, 23 Ožujak 2018 13:31

Pomažemo stanovnicima poplavljenih područja

Napisao/la

Učenici 4.c i 4.d sa svojim učiteljicama sa srcem pomažu stanovnicima poplavljenih područja ♥

Srijeda, 21 Ožujak 2018 16:19

Igre u šarenim čarapama

Napisao/la

Učiteljica Mara i Ljubica su sa svojim učenicima osmislile igre u šarenim čarapama i tako obilježili Svjetski dan Downovog sindroma.

Igre:

VOŽNJA BICIKLA

POVUCI POTEGNI

VJEŠANJE ČARAPICA

ČARAPICE PO GREDI

TRČANJE NA TRI NOGE

OD ŠARENIH ČARAPICA DO ŠARENIH LOPTICA

KOLUTIRANJE U ČARAPAMA

 

Fotografije: Sanja Lozer

Četvrtak, 15 Ožujak 2018 07:12

Znate li što je činkvina?

Napisao/la

 

Učenici 4.c to znaju. Okušali su se u pisanju činkvine na temu ptica selica, vjesnika proljeća i leptira.

Naučili su da je činkvina  pjesma od 5 stihova :
- 1. stih je jedna riječ najčešće imenica kojom opisujemo temu
- 2. stih su 2 riječi i to pridjevi koji opisuju imenicu iz 1. stiha
- 3. stih su 3 riječi, najčešće glagoli
- 4. stih je sastavljen od 4 riječi koje izražavaju osjećaje vezane uz temu
- 5. stih je jedna riječ, istoznačnica kojom opet sažimamo bit teme.

Rezultate njihovog rada možete pogledati na panou pored knjižnice.

Petak, 10 Studeni 2017 07:52

Mali kreativci

Napisao/la

Učenici 4.c razreda pokazali su kreativnost i maštovitost.

Koristeći decoupage tehniku osvježili su školski prostor.

Stolice u svojoj učionici su uljepšali fotografijama stare Novske, a svaka klupa u školskom hodniku ima svoju priču.

Četvrtak, 23 Ožujak 2017 13:52

Svjetski dan voda u 4.d

Napisao/la

U 4.d obilježen je Svjetski dan voda kao integrirani dan. Taj dan je bio i dan bez knjiga jer nismo koristili klasične knjige već e - udžbenike. Rješavali smo kvizove, proveli anketu, pisali eko poruke, izrađivali plakate te je prvi puta svaki učenik izradio svoju prezentaciju na tabletu.

Podsjetili smo se koliko je voda važna za život čovjeka i da je potrebno cijelu godinu savjesno brinuti o njoj.

Nedjelja, 13 Prosinac 2015 17:54

Božićni ukrasi u 4.c

Napisao/la

Božićni ukrasi u 4.c

"Noćas će nas grijati
okićeni bor
i naš dom će sijati
kao carski dvor."


Na satu razrednika s učiteljicom Nedom izradili su ukrase koristeći glinamol i različite modlice, a na satu likovnog s učiteljicom Kornelijom obojili i ukrasili drvce. Bili su ponosni na svoj bor, sa svih strana su ga pogledali i zaključili: NEMA LJEPŠEG BORA!!

"Svijet će sjutrom zaspati
zadovoljan, tih
naša jelka zasjati
sjajnija od svih."

SRETAN BOŽIĆ žele Vam učenici 4.c razreda


Petak, 20 Studeni 2015 19:55

Hokej na ledu

Napisao/la

16. studenoga TERENSKA NASTAVA 4. A - PROJEKT SPORT
HOKEJ NA LEDU - MEDVEŠČAK : CSKA (1: 0)

   Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb    

U ponedjeljak, 16. studenoga, učenici 4. a razreda realizirali su prvi od 3 planirana posjeta sportskom događaju u pratnjiroditelja. Samom odlasku na utakmicu prethodilo je niz planiranih i uspješno realiziranih aktivnosti.

David je održao predavanje i upoznao nas s porijeklom, pravilima, opremom igrača i svime što je važno znati o hokeju na ledu.

Četvrtak, 04 Lipanj 2015 11:57

Četvrtaši u Osijeku

Napisao/la

U utorak 02.06.2015 učenici četvrtih razreda sa učiteljicama Ivankom, Nedom i Ankicom obišli su Đakovo, Osijek i Kopački rit. Uživali smo promatrajući lipicance, bilo nam je toplo na osječkim ulicama i vozili smo se brodom Kopačkim ritom. Ujedno bio je ovo naš posljednji zajednički izlet. Učenici će na godinu biti ˝petaši˝ a učiteljice će ponovno u prvi razred.

Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 14:41

Terenska nastava u Zagrebu

Napisao/la

U srijedu 15.04. učenici četvrtih razreda naše škole sa učiteljicama Ivankom Kotromanović,Nedom Subotić i Ankicom Lajh ,te učenici drugih razreda sa učiteljicama Justinom Potalec i Snježanom Kasumović realizirali su terensku nastavu u Zagreb.

Četvrtak, 13 Studeni 2014 17:45

Radionica Pričosvijet

Napisao/la

 Prošli tjedan je u našoj knjižnici bilo vrlo veselo i maštovito. Knjižničarka Melisanda Masnica organizirala je dvije literarno-likovne radionice; s učenicima 3.a i učiteljicom Ksenijom Lekić te 4.b razredom i učiteljicom Nedom Subotić.

Radionice su nazvane „Pričosvijet“, prema knjizi Pričosvijet-otključajte vrata mašte.

Ponedjeljak, 13 Listopad 2014 17:01

Dani kruha

Napisao/la

 U ponedjeljak, 13.10.2014.,učenici 4.b razreda i njihova učiteljica počeli su obilježavati Svjetski dan hrane (16.10.). 

Tom prilikom, učiteljica Neda Subotić pozvala je majku svoga učenika, gospođu Ivanku Maršić koja je učenike na satu razrednog odjela upućivala u proces pravljenja kruha.

Četvrtak, 08 Svibanj 2014 09:19

Dani otvorenih vrata

Napisao/la

Učenici 4. b razreda sudjelovali su u Danima otvorenih vrata.

Posjetili su vatrogasnu postrojbu i uživali u svemu što su im pripremili.

Utorak, 29 Travanj 2014 15:48

Proljetni decoupage

Napisao/la

Učenici 3.c, 4.c i 4.d, uz pomoć svojih mama i učiteljica Ankice Lajh, Ljubice Puškaš i Mare Šulekić, oslikali su staklene tanjure decoupage tehnikom.

Svoje radove izložili su u holu škole. Proljeće je. Za motiv su zato izabrali cvijeće.

Srijeda, 09 Travanj 2014 15:59

4.c i 4.d u Baranji

Napisao/la

Učenici 4.c i 4.d, sa svojim učiteljicama Ljubicom Puškaš i Marom Šulekić, bili su na terenskoj nastavi u Baranji.

Ovih dana u školi uče o nizinskom kraju. Terenska nastava im je pomogla da ponove i utvrde što su naučili, ali i da saznaju nešto novo o nizinskom kraju na
zanimljiviji način.

Srijeda, 26 Ožujak 2014 20:01

Dolazi Uskrs

Napisao/la

Dok mnogi tek razmišljaju kakve će pisanice napraviti ove godine za Uskrs, učenici 3.c, 4. d i 4.c sa svojim učiteljicama: Ankicom Lajh, Marom Šulekić i Ljubicom Puškaš prihvatili su se posla.

Tehnikom kaširanja napravili su pisanice i ukrasili ih.

Petak, 07 Ožujak 2014 19:34

Decoupage škrinjice

Napisao/la

Učenici 3.c, 4. d i 4. c su, uz pomoć svojih mama i učiteljica Ankice Lajh, Mare Šulekić i Ljubice Puškaš, ukrašavali škrinjice salvetnom tehnikom.

Svoje radove izložili su u holu škole.

Subota, 22 Veljača 2014 11:24

Priredba učenika 4.c

Napisao/la

Prostor naše knjižnice je 20.2.2014.godine pretvoren u malo kazalište.

Učenici 4.c i njihova učiteljica Ljubica Puškaš su u knjižnici održali priredbu.

Pjesmom, krasnoslovima, scenskim igrama i plesnim pokretima publici su dočarali svoj svijet mašte.

Doba je Karnevala. Njihova je priredba zato bila puna:kraljeva, princeza, vila, vještica, likova iz lektire (Pipi Duga Čarapa), likova iz svijeta odraslih(Gruntovčani),ali i likova iz crtića(Pink Panter).

Petak, 15 Studeni 2013 11:39

Terenska nastava u Zagreb

Napisao/la

Učenici 3.C, 4.C I 4.D sa svojim učiteljicama: Ankicom Lajh, Ljubicom Puškaš i Marom Šulekić su bili 12.11.2013. na terenskoj nastavi u Zagrebu.

Petak, 15 Studeni 2013 10:38

Božićna radionica

Napisao/la

Hodnik Osnovne škole Novska je 14.11.2013.pretvoren u veliku  radionicu.

Učenici 3.c, 4.c i 4.d, uz pomoć svojih mama i učiteljica:  Ankice Lajh, Ljubice Puškaš i Mare Šulekić, izrađivali su  anđele i  bor od eko materijala.

Petak, 25 Listopad 2013 16:53

Ružno pače

Napisao/la

Glumačka ekipa učenika 4.c razveselila je prvašiće naše škole scenskom  igrom "Ružno pače", koju je uvježbala učiteljica Ljubica Puškaš.

Učenici 1. razreda pažljivo su pratili predstavu. Male glumce  nagradili su velikim pljeskom.

 U neobičnom druženju uživali su prvašići, ali i četvrtaši.

Četvrtak, 17 Listopad 2013 13:47

Zdrava hrana

Napisao/la

Obilježavajući Svjetski dan hrane i Dan zahvalnosti za plodove zemlje  učenici: 3.c, 4.c i 4. d razreda osmislili su i postavili izložbu.

Četvrtak, 17 Listopad 2013 13:25

Pekarska radionica

Napisao/la

Učenici 4.c i 4.d sa svojim učiteljicama, Ljubicom i Marom, 14.10.2013.g.pretvorili su hol škole u pekarsku radionicu.

Stranica 1 od 2

 

Raspored zvona


raspored sati 2022

Autobusne linije

Prijevoz učenika 2023 page 0001