Četvrti razredi

MOĆ DJECE

Beton hladni, beton sivi, može čudno da oživi kad ga dječje ruke taknu, kad mu prsti nešto šapnu i na obrazu mu blijedom nacrtaju sunce kredom. Dan pun magle, dan pun leda, može ljepše da izgleda kad kroz zavjese ulica proviruju dječja lica, pa grad ispod toplih streha svije gnijezda dječjeg smijeha. Ismet Bekrić


Utorak, 14 Svi 2013 13:51

Četvrtaši i Europska Unija

Napisao/la Vanesa
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U četvrtak,9.svibnja 2013. u 4.a razredu povodom Dana Europe bila je gošća profesorica povijesti u našoj školi Marija Dragić.

Ona je upoznala učenike s pojmom Europske Unije,njezinim simbolima:zastavom,himnom i valutom te približila četvrtašima važnost ulaska Hrvatske u EU .Spomenula je  objasnila i geslo Unije Sloga u različitosti,službeni jezik,države članice,stanovništvo kao i sjedište Unije.

Također je navela i važnije datume i događaje nastanka Europske Unije, kao i države kandidate za članstvo. U drugom dijelu sata,učionica je postala prava mala radionica zanimljivih i poučnih uradaka o Europskoj Uniji nastalih rezanjem, lijepljenjem,crtanjem, bojanjem ,slaganjem…Nije nedostajalo niti igrokaza i priča o tome kako desetogodišnjaci  vide i doživljavaju važnost ulaska Hrvatske u EU.

Vrlo zanimljiv i dinamičan školski sat završio je izvješćem o radu te slušanjem Europske himne Oda radosti skladatelja Ludwiga van Beethovena.

Pročitano 1742 puta
Više u ovoj kategoriji: Igrom protiv nasilja »

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

Prijevoz novi 1