Četvrti razredi

MOĆ DJECE

Beton hladni, beton sivi, može čudno da oživi kad ga dječje ruke taknu, kad mu prsti nešto šapnu i na obrazu mu blijedom nacrtaju sunce kredom. Dan pun magle, dan pun leda, može ljepše da izgleda kad kroz zavjese ulica proviruju dječja lica, pa grad ispod toplih streha svije gnijezda dječjeg smijeha. Ismet Bekrić


Četvrtak, 13 Studeni 2014 17:45

Radionica Pričosvijet

Napisao/la vanesa
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 Prošli tjedan je u našoj knjižnici bilo vrlo veselo i maštovito. Knjižničarka Melisanda Masnica organizirala je dvije literarno-likovne radionice; s učenicima 3.a i učiteljicom Ksenijom Lekić te 4.b razredom i učiteljicom Nedom Subotić.

Radionice su nazvane „Pričosvijet“, prema knjizi Pričosvijet-otključajte vrata mašte.

 

To je knjiga sa četrdeset karata pomoću kojih se može ispričati vlastita priča. U uvodnom dijelu sata knjižničarka je učenicima pročitala priču iz knjige u kojoj je korišteno 10 karata. Ta priča je poslužila kao motivacija učenicima za stvaranje vlastitih priča.

Učenici su bili podijeljeni u tri skupine, dobili su svoje karte te uplovili u svijet iz mašte. Bilo je tu: princeza, stabla želja, vitezova, snovočuvara, dvoraca, zdenca sjećanja, talismana i još mnogih drugih stvarnih i nestvarnih likova, pojava i predmeta.

Priče koje su djeca stvorila, upotrebljavajući 6 karata, bile su vrlo maštovite. Nakon što su timskim radom napisali priče, trebali su ih na kraju i ilustrirati. Učenicima se jako svidio novi način stvaranja priča te su se dogovorili s knjižničarkom da će ovakvih radionica biti još tijekom školske godine. Učeničke priče i likovne uratke, knjižničarka je izložila ispred knjižnice.

 

Pročitano 1562 puta
Više u ovoj kategoriji: « Dani kruha Terenska nastava u Zagrebu »

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

Prijevoz novi 1