Četvrti razredi

MOĆ DJECE

Beton hladni, beton sivi, može čudno da oživi kad ga dječje ruke taknu, kad mu prsti nešto šapnu i na obrazu mu blijedom nacrtaju sunce kredom. Dan pun magle, dan pun leda, može ljepše da izgleda kad kroz zavjese ulica proviruju dječja lica, pa grad ispod toplih streha svije gnijezda dječjeg smijeha. Ismet Bekrić


Petak, 20 Studeni 2015 19:55

Hokej na ledu

Napisao/la vanesa
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

16. studenoga TERENSKA NASTAVA 4. A - PROJEKT SPORT
HOKEJ NA LEDU - MEDVEŠČAK : CSKA (1: 0)

   Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb    

U ponedjeljak, 16. studenoga, učenici 4. a razreda realizirali su prvi od 3 planirana posjeta sportskom događaju u pratnjiroditelja. Samom odlasku na utakmicu prethodilo je niz planiranih i uspješno realiziranih aktivnosti.

David je održao predavanje i upoznao nas s porijeklom, pravilima, opremom igrača i svime što je važno znati o hokeju na ledu.

Dogovorena je izrada navijačkih transparenata i brkova za djecu i odrasle jer KHL Medveščak daje podršku udruzi „Hrvatska liga protiv raka“ koja u mjesecu studenom provodi kampanju prevencije raka prostate. Igrači puštaju brkove, a publiku mole da nose barem umjetne.

U Ledenu dvoranu smo stigli oko 19 sati i do početka utakmice su nas zabavljali rasplesani medvjedi, uživali smo u grickanju kokica, koštica i ostalih sjemenki koje smo mogli kupiti na tribinama. Reflektori su obasjavali led, tribine, igrače. Bili smo dio spektakla u kojem je Medveščak pobijedio CSKA 1:0.

Kada bi postojala škola za odgoj navijača praktičnu nastavu bi obavljali upravo na utakmicama Medveščaka.

Pjesma odzvanja od početka do kraja utakmice, pljeskom se pozdravlja svaki dobar potez igrača, nema vrijeđanja, nereda, bacanja predmeta na suce ili igrače, nema sukoba među navijačima.

Prvi sat razvijanja navijačke kulture je ostvaren. Nastavit ćemo na nekoj sljedećoj utakmici.

Pročitano 1335 puta

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

Prijevoz novi 1