Treći razredi

Jedna olovka skupa,

posve nova i tupa neprekidno je cvilila da bi se šiljila, pa joj se jedan šiljo smilio i non-stop je olovku šiljio, šiljio, šiljio, šiljio, šiljio, i šiljio. Na kraju kad je shvatila kako se skratila, silno je patila. Srce joj i danas od uzbuđenja zalupa kad se sjeti divnih dana dok je bila tupa. Zvonimir Balog


 

Četvrtak, 12 Listopad 2023 06:50

Međunarodni dan djevojčica

Napisao/la

 

Međunarodni dan djevojčica obilježava se od 2011. godine kada su Ujedinjeni narodi proglasili 11. listopada kao Svjetski dan ženskog djeteta. Cilj je potaknuti svjetski entuzijazam u stvaranju boljeg života mladim djevojkama pružajući im priliku da postignu svoj puni potencijal. Na današnji dan želimo skrenuti pozornost na još uvijek gorući problem diskriminacije djevojčica i nasilja koje se nad njima provodi u cijelom svijetu, te osnažiti svjetsku zajednicu na poštivanje njihovih ljudskih prava. Dječaci su za svoje prijateljice iz 3. A razreda, ispisali rečenice u kojima su se prisjetili najljepših osobnosti za svaku od djevojčica. S ponosom su pročitale rečenice podrške. 

Četvrtak, 14 Rujan 2023 07:18

Dan poštanske marke

Napisao/la

 

Učenici 3. a razreda obilježili su Dan poštanske marke Hrvatske. Prva marka Republike Hrvatske pojavila se 9. rujna 1991. godine, kao dodatna pristojba za zračnu poštu Zagreb-Dubrovnik. Od 1995. godine taj se datum obilježava kao Dan hrvatske marke. Učenici su napisali pisma te ih naučili pravilno adresirati. U poštanskom uredu Novska, kupili su poštanske marke te ih zalijepili na pisma. Potom smo pisma poslali na poštanski put do mjesta adresiranja. Kako bismo se pobliže upoznali s poštanskom markom i njezinom vrijednošću, učenica Dora donijela je obiteljski album prepun poštanskih marki iz raznih krajeva svijeta. Tako smo doznali da se osoba koja prikuplja poštanske marke naziva filatelist. Potom smo na satu likovne kulture izradili vlastitu poštansku marku s motivom stare zgrade Hrvatske pošte u Novskoj. 

 
 
 
Srijeda, 22 Ožujak 2023 14:52

Svjetski dan pjesništva

Napisao/la
 
Učenici 3.C razreda 21. ožujka obilježili su Svjetski dan pjesništva. Čitali su pjesme, ukrašavali stihove i ponovili strukturu pjesme; kitica, stih, rima, pjesnička slika. Također su se okušali u pisanju pjesama. Bilo je maštovito i zabavno.
 
Pjesnik
 
Kada ti mrav namiguje
kad ti se Sunce smije
kad vidiš lišće sneno da zijeva
kada ti Mjesec uspavanku pjeva
i kad ti zvijezda poruku šalje
da kreneš s maštom dalje
                  još dalje
da poput vjetra svijetom vije,
tad se u tebi pjesnik krije! 
    
                                          Petrana Sabolek
Ponedjeljak, 23 Siječanj 2023 14:49

Učenici 3.C razreda u Gradskoj knjižnici

Napisao/la

 

U sklopu projekta "Naša mala knjižnica", učenici 3.C razreda posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu "Ante Jagar". Slušali su priču O zecu koji se volio smijati, književnika Grigora Viteza. Nakon odslušane priče, proveli su likovnu radionicu - razglednice. Zabavili su se upoznajući kulture drugih država.

Ponedjeljak, 07 Studeni 2022 07:41

Radionica o zdravim obrocima

Napisao/la

 

Dana, 4. studenog 2022.  u sklopu projekta "Pun ceker zdravlja", učenici 3.C razreda i njihovi roditelji sudjelovali su u Radionici o zdravim obrocima za djecu i roditelje. Radionicu je vodila nutricionistica Ana Ilić. Roditelji i djeca izrađivali su primjere jednostavnih obroka koje bi mogli primjenjivati kod kuće.

Četvrtak, 06 Listopad 2022 08:15

Svjetski dan pješaka

Napisao/la

 

Učenici 3.C razreda obilježili su Svjetski dan pješaka koji se obilježava 5. listopada. Sunčano jesensko prijepodne proveli su u šetnji gradom i ponovili kolika je važnost kretanja i pješačenja bitna za zdravlje. 

Utorak, 27 Rujan 2022 06:43

Pozdrav jeseni

Napisao/la

 

U petak, 23. rujna 2022. učenici 3.C razreda pozdravili su jesen raznim aktivnostima. Recitirali su jesenske pjesme, glumili u igrokazu, izrađivali šarene kišobrane i pjevali "Žutu pjesmu".  Nastavili smo jesensku zabavu u prirodi i natjecali se u štafetnoj igri prenošenjem kestena iz jedne u drugu posudu.

Subota, 19 Ožujak 2022 18:04

Pehar za najboljeg tatu!

Napisao/la

 

Učenici 3.b razreda sa svojom učiteljicom Marijanom Carić obilježili su Dan očeva.

Ponedjeljak, 14 Ožujak 2022 08:03

Posjet muzeju i kinu

Napisao/la

 

Učenici 3.c razrednog odjela malo su se zasitili nastave u učionici i prošli tjedan izašli su izvan učionice. U četvrtak, 10. ožujka posjetili smo Zavičajnu zbirku grada Novske - Sajko. Naučili smo puno o prošlosti našeg zavičaja, što upravo i učimo na satovima prirode ali je tamo to sve tako lijepo obogaćeno nizom predmeta, fotografija i raznih dokumenata. U petak, 11. ožujka bili smo u gradskom kinu Novska. Poveli smo i naše prijatelje iz 2.c, 4.c i 4.d razrednog odjela. Zanimljivo nam je bilo gledajući animirani film Banda čupavih redova, što nam se uklopilo u sat medijske kulture.

 

Ponedjeljak, 20 Prosinac 2021 17:00

Donacije 3. c razreda

Napisao/la

 

Isus je govorio: „Blaženije je davati.“ Danas su se ovom Isusovom misli vodili učenici 3. c razreda. Potaknuti našom časnom i učiteljicom, uz angažman naših roditelja, uspjeli smo skupiti puno namirnica i donirati ih u Caritas Župe sv. Luke. Tamo su nas dočekali svećenici i preuzeli namirnice te nam objasnili kome će ih podijeliti. Na kraju posjete, počastili su nas slatkišima, a mi smo na djelu pokazali ono što nas uče. Čekamo Božić i sretni smo što smo drugima pomogli i uljepšali blagdane.

Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 20:23

Advent u 3. c

Napisao/la

 

Na satu likovnog radili smo svoju verziju adventskog vjenčića. Našu učionici već krasi adventski aranžman jedne naše kreativne mame. Živimo advent i kroz druge sadržaje jer Božić dolazi!

Utorak, 19 Listopad 2021 12:54

Dani kruha u 3.c

Napisao/la

 

Obilježavajući Dan kruha, od slanog tijesta oblikovali smo figurice! BILO JE ZABAVNO! Da bismo ipak mogli nešto i pojesti pobrinule su se mame Tina,Tea,Sanela i Josipa! BILO JE UKUSNO!

 

Petak, 15 Veljača 2019 21:51

Ptičji svatovi

Napisao/la

Na Satu razrednika i u nastavi PID smo učili o kulturnoj baštini i narodnim običajima vezanim uz pojedina doba godine. Valentinovo ili Dan zaljubljenih, koji se obilježava 14. veljače, u prošlosti je bio i dan kada su ptičice imale svatove.

Ptičji svatovi su se diljem naše domovine različito obilježavali. Negdje su „same ptičice“ na grančicama nakon svojih svatova ostavljale poklončiće za djecu, a drugdje su pak djeca pecivima i sjemenkama kitila grančice kako bi „počastila“ ptičice u svatovima.

Važnost običaja je da ptice nagovještavaju dolazak proljeća jer dani postaju osjetno duži i topliji, a time promrzlim i gladnim pticama život postaje ljepši i ugodniji. Njihova pjesma je sve glasnija i veselija.

Emin tata nas je danas obradovao i pripremio pravu gozbu za ptičje svatove. Ispekao je peciva, prekrasne male ptičice koje smo postavili na stablo u gradskom parku. Nadamo se da smo pticama uveličali današnje veselje i da će ovim darovima napuniti prazne trbuščiće.

 

3. A razred i učiteljica Ksenija

Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 08:00

SVJETSKI DAN ŠKOLSKE IGRE 2019. (GLOBAL SCHOOL PLAY DAY)

Napisao/la

Učenici 3. A razreda obilježili su 6. veljače Svjetski dan školske igre (ili, igre u školi) 2019. 
Umjesto knjiga, u školu su donijeli svoje omiljene igračke. Jedini je uvjet bio da te igračke za pogon ne trebaju baterije ili struju. Cijeli dan su proveli u slobodnoj igri bez intervencije učitelja. Sami su odlučivali što će, kada, koliko i s kime će se igrati. 
Dokazali su da se današnja djeca itekako znaju igrati i družiti. Možda to nisu igre koje je igrala moja generacija ili generacija njihovih roditelja - mada su igrali i "Mlin", "Domino", "Čovječe ne ljuti se", ali svako vrijeme nosi svoje igre. Zabavljali su se 4 školska sata bez ikakvih sukoba ili tenzija. 
Igra je važan dio odrastanja, a današnjom nestrukturiranom igrom su dokazali da su na pravom putu jer su razvijali suradnju, prijateljstvo i toleranciju.
U obilježavanju je sudjelovalo oko 500 000 učenika iz 60-ak zemalja - točni podatci će biti objavljeni tek idući tjedan. 


MI smo registrirani pod brojem 1968, a "kilometarski" popis svih sudionika možete vidjeti na 
https://docs.google.com/…/1OIP_Ofug5GgFtsWg2rr_jMK2yt…/edit…

Srijeda, 17 Listopad 2018 12:26

Dan kravate u 3.c

Napisao/la
Srijeda, 19 Listopad 2016 06:58

Jesenska zavrzlama

Napisao/la

Kroz igru se najbolje uči. Lakše se i brže pamti, a sve je zanimljivije i ljepše. To znaju učenici 3. d i njihova učiteljica  Ljubica.

Ovaj put su učenici sa svojom učiteljicom sami osmislili, napravili i zaigrali igru znanja, Jesenske zavrzlame. Njihovu igru fotoaparatom je zabilježila knjižničarka Sanja.

Igra je oduševila učenike. Turnir znanja se nastavlja igrati pod velikim odmorima. A nagrada? Mmm...čokolada!

Petak, 30 Rujan 2016 16:15

Djeca djeci

Napisao/la

Učenici 3. d posjetili su 23. rujna djecu s posebnim potrebama. Nakon upoznavanja i kratke lutkarske predstave, koju su izveli učenici 3. d, druženje se nastavilo uz pjesmu i igru.
Svojim novim prijateljima učenici 3. d darovali su Ružu i Luku, svoje dvije lutke koje su sami napravili.
Projekt "Djeca djeci" osmislile su: prof. rehabilitacije Ina, socijalna pedagoginja Emira i učiteljica Ljubica.

Tijekom godine realizirat će se: zajedničke radionice učenika 3. d i djece s posebnim potrebama, izložba njihovih radova, predavanje za roditelje i zajednička razredna priredba.
Veselimo se daljnjim zajedničkim susretima i druženju.

Ponedjeljak, 19 Rujan 2016 18:25

Trećaši na Vlaiću

Napisao/la

Učenici 3. a i 3. b razreda su sa svojim učiteljicama Sanjom i Antonijom uživali su u izvanučioničkoj nastavi.

 Na Vlaić brdu naučili su što je to obzor, vidokrug ili horizont. Horizont koji se pružao ispred nas mnoge je oduševio.
Bilo je vruće, ali zanimljivo i poučno.
Utorak, 26 Travanj 2016 18:36

Haiku u japanskom vrtu

Napisao/la

U petak, 22.travnja 2016.učenice 3.a razreda: Patricija Jelinek, Elena Mlinar, Vlatka Kovačević i Dora Šneperger sa svojom mentoricom Jasnom Popović Poje te učiteljicama Nikolinom Rupčić i Mateom Marenić,sudjelovale su na dodjeli nagrada i priznanja za svoje ilustrirane haiku radove u OŠ Vežica, u Rijeci. U japanskom vrtu,koji je u sklopu škole, zajedno s ostalim nagrađenim učenicima kojih je bilo iz nekoliko zemalja Europe pisale su haiku stihove, a zatim ih i čitale. Na kraju susreta, povodom Dana planeta Zemlja, posađeno je drvo prijateljstva u jedinom takvom školskom vrtu u Europi. Zahvaljujemo našoj školi i ravnateljici Antoniji Mirosavljević što je omogućila ovo divno putovanje i druženje u OŠ Vežica u Rijeci našim malim haiđinima.

Petak, 22 Travanj 2016 17:28

Uspjesi malih haiđina

Napisao/la

Za male hađine,učenike 3.a razreda naše škole, ova je školska godina jako uspješna. Pjesnicima haiku stihova ona je donijela čak 18 međunarodnih priznanja:13 nagrada i 5 pohvala. Nakon Italije i osvojenog 1. mjesta u kategoriji osnovnih škola iz cijelog svijeta,učenice Patricija Jelinek i Elena Mlinar dobile su nagrade i pohvale na natječaju koji je raspisao Hrvatski zavod za transfuziju krvi u suradnji s Udrugom „Tri rijeke“ HPOI Ivanić Grad na temu Dobrovoljno darivanje krvi. Na međunarodnom natjecanju za učenike osnovnih škola-Haiku susreti Vežica,učenice Dora Šneperger, Patricija Jelinek, Vlatka Kovačević i Elena Mlinar osvojile su 6 nagrada i pohvala na slobodnu temu - ilustrirani haiku- koje je ocijenila prosudbena komisija na čelu sa Zvjezdanom Prohaska, višom savjetnicom za likovnu kulturu u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Subota, 09 Travanj 2016 17:37

Trećaši na terenskoj nastavi

Napisao/la

U četvrtak,7.travnja, učenici trećih razreda naše škole sa svojim učiteljicama, krenuli su autobusima na terensku nastavu našom županijom.

Petak, 01 Travanj 2016 09:10

Predavanje o prometu

Napisao/la

Učenici trećih razreda OŠ Novska u četvrtak, 31.ožujka nazočili su predavanju policijskih djelatnika , Milana Pilipovića – kontakt policajca i Sunčice Leimpek-policijske službenice za prometnu preventivu. Tema je bila prijevoz djece u vozilima i kretanje pješaka. Ponovljena su pravila o prijelazu preko pješačkog prijelaza, semaforu, kretanju ulicom bez prijelaza, igri na cesti i opasnostima koje prijete. Učenici su govorili o vlastitim iskustvima, ali i vožnji biciklom, prometnoj dozvoli i nošenju kacige i zaštitnog prsluka.

U zanimljivom predavanju s policijskim djelatnicima spomenuta je i opasnost od nepoznatih osoba, ali i o sandučiću povjerenja u kojem se mogu ostaviti poruke i savjeti vezani uz nasilje, krađu i sl. Policijski djelatnici još su upozorili učenike da na početku školske godine trebaju nabaviti školske torbe sa svjetlećim oznakama kao i uočljivu odjeću i obuću.

Srijeda, 02 Ožujak 2016 06:30

Tableti u 3.d

Napisao/la

Petak, 19.02.2016. godine bio je poseban dan u 3.d razredu. Taj dan je svaki učenik dobio tablet. Oduševljenje, sreća i veselje vidjelo se na licu svakog učenika. Odmah smo naučili osnovna pravila ponašanja dok su tableti na klupi.

Cijeli razred je uključen u projekt e- učenje. Djeca će učiti uz pomoć tableta. Tableti će se koristiti kao pomoćno sredstvo u nastavnom procesu.

Cilj je steći osnovna znanja i vještine za pravilno i sigurno korištenje tehnologije. Nadam se da će djeca uskoro klasične udžbenike zamjeniti digitalnim i tako si olakšati školske torbe.

Za ovo kratko vrijeme sam uočila da su djeca veoma motivirana za rad na tabletu, pozorno slušaju sve upute i rade sve zadatke sa zadovoljstvom.

Četvrtak, 22 Listopad 2015 17:51

Pobjednici Međunarodnog haiku natječaja

Napisao/la

Učenici 3.a razreda Osnovne škole Novska:Elena Mlinar, Vlatka Kovačević, Dora Šneperger,Patricija Jelinek,Danijela Iličić,Roko Movrić,Noa Domitrović,Filip Tutić i Frano Brtan, pobijedili su na Međunarodnom haiku- natječaju (International Bascho Award) u Italiji, u kategoriji D-osnovne i srednje škole.

Njihovi su haiku radovi bili najbolji od svih osnovnih škola i proglašeni najboljima od svih sudaca.

Utorak, 17 Ožujak 2015 11:47

Talent show 3.a

Napisao/la

 

Dana 11. ožujka 2015. godine održan je 1. Talent Show u 3.a razredu kojeg su organizirale učiteljice Ksenija Lekić i Ružica Filipović. Učenici su se međusobno natjecali izvodeći točke plesanja, pjevanja, sviranja i glume.

Petak, 03 Listopad 2014 06:54

Kako se snalazimo s dječjim enciklopedijama?

Napisao/la

U četvrtak, 02.10.2014., u školskoj knjižnici gostovao je 3.a razred s učiteljicom Ksenijom Lekić. Povod je bio sat knjižnično – informacijskog odgoja i obrazovanja koji sustavno provode knjižničarke naše škole od prvoga do osmoga razreda. 

Tema sata, tj.nastavna jedinica bila je: Korištenje enciklopedija.

Petak, 06 Lipanj 2014 07:14

Škola u prirodi

Napisao/la

Od 26. do 30. svibnja je 49 učenika trećih razreda Osnovne škole Novska boravilo u Banjolama blizu Pule realizirajući sadržaje Škole u prirodi.

U pratnji učiteljica Nede Subotić ,Ivanke Kotromanović i Ankice Lajh obišli smo otok Krk,Pulu,Brijine,Rovinj,Hum i Trsat.

Četvrtak, 27 Veljača 2014 08:07

Posjet obiteljskom muzeju

Napisao/la

U petak 21.veljače učenici 3.c razrednog odjela posjetili su muzejsku zbirku obitelji Sajko.

S velikim zanimanjem pogledali su posebno zbirku oružja ,odore iz domovinskog rata,kacige i dr.

Domaćini Živko i Željko su izložene predmete popratili zanimljivim pričama i time je gradivo sa sata prirode i društva o povijesti našeg zavičaja postalo zanimljivije.

Subota, 01 Veljača 2014 07:23

Istraživački rad u knjižnici

Napisao/la

U petak, 31.siječnja, u školskoj knjižnici gostovao je 3.a razred s učiteljicom Ivankom Kotromanović.

Povod je bio sat knjižnično – informacijskog odgoja i obrazovanja koji sustavno provode knjižničarke naše škole od prvoga do osmoga razreda.

Tema sata, tj.nastavna jedinica bila je: Korištenje enciklopedija.

Petak, 21 Lipanj 2013 15:14

Škola u prirodi

Napisao/la

ŠKOLA U PRIRODI

Učenici trećih razreda: 3.a, 3.b , 3.c, 3. d i učenici trećih i četvrtih razreda PŠ Brestača i Bročice, sa svojim učiteljima Emili, Sanjom, Ljubicom, Marom, Ljerkom i Domagojem, boravili su na moru od 10. 6. do 14. 6. 2013.

Petak, 24 Svibanj 2013 07:27

Hlapićeve sveznalice

Napisao/la

U srijedu,22.svibnja 2013. održan je kviz Hlapićeve sveznalice. Kviz je odžan povodom stote obljetnice dječjeg romana  Čudnovate zgode šegrta Hlapića.

Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013 18:21

Kad se male i velike ruke slože

Napisao/la

Kao i svake školske godine,tako i ove, održana je priredba u 3.c razrednom odjelu. Učionica je 16.5.2013. pretvorena u kazalište.

Subota, 18 Svibanj 2013 13:33

Povratak u prošlost

Napisao/la

14.5.2013. učenici 3.c i 3.d i njihove učiteljice, Ljubica i Mara, posjetili su gospodarski posjed iz 1714.godine "Contessa". Upoznali su: konje lipicance, kozu i jarca Kekeca. Vidjeli su stari napušteni dvorac u Jastrebarskom. Slušali su legendu o hrabrom vitezu koji se borio sa zmajem.

 

Raspored zvona


raspored sati 2022

Autobusne linije

Prijevoz učenika 2023 page 0001