Srijeda, 16 Studeni 2016 15:53

Književni susret sa Željkom Horvat-Vukeljom

Napisao/la vanesa
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kao i svake godine, u Mjesecu hrvatske knjige, u Osnovnoj školi Novska održan je susret s književnicom. S velikom radošću ugostili smo popularnu dječju književnicu i dugogodišnju urednicu časopisa Modra lasta, gospođu Željku Horvat-Vukelja.

Književni susret održan je u ponedjeljak, 14. studenoga 2016. godine, a organizirale su ga knjižničarke naše škole Melisanda Masnica i Sanja Lozer i to u dva termina. Prvi je održan u 11,00 sati za učenike i učiteljice razredne nastave „A“ smjene i učenike iz PRO Stari Grabovac, na kojem je sudjelovalo nešto manje od devedesetero djece pa je susret, umjesto u školskoj knjižnici, organiziran u prostoru hodnika u kojemu maleni provode svoje velike i male odmore. Drugi susret za učenike „B“ smjene održan je u 13,00 sati i na njemu su prvi, drugi i treći razredi sa svojim učiteljicama.

Na samim početcima oba susreta knjižničarke su pozdravile, predstavile te poželjele dobrodošlicu našoj dragoj gošći koja je kod nas uvijek rado viđena i dočekana. Potom su pozdravile i gospođu Helenu Stanković iz Školske knjige i zahvalile joj što nam je omogućila susret sa Željkom Horvat-Vukelja.

Naša gošća je na susret došla sa svojom čuvenom ljubičastom torbom iz koje je tijekom veselog i maštovitog druženja s učenicima vadila slike i druga mala iznenađenja uz pomoć kojih je pričala prekrasne poučne priče za djecu. Učenici su s oduševljenjem slušali priče i radosno pljeskali nakon svake ispričane pustolovine malih likova iz njezine čarobne torbe.

Školski sat je brzo prošao i prije nego se gospođa Željka oprostila od nas, ocijenila je vesele učenike sa plus peticom za lijepo ponašanje i aktivno sudjelovanje. Tada je i knjižničarka pitala učenike koju ocjenu je zaslužila naša gošća, a oni su joj dali također plus peticu.

Na kraju samoga susreta učenici Kluba prijatelja knjige su se u ime svih učenika naše škole zahvalile na veselom i poučnom druženju te joj u znak zahvalnosti poklonile buket cvijeća i tri primjerka našeg godišnjaka Žubor i monografiju Park prirode Lonjsko polje, uz dogovor da ćemo ovako lijepi susret morati uskoro ponoviti.

Pročitano 1062 puta

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

Prijevoz novi 1