Srijeda, 17 Svi 2017 16:13

Dan škole 2017.

Napisao/la vanesa
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U utorak, 16. svibnja održana je svečanost povodom obilježavanja Dana Osnovne škole Novska. Svečanosti su nazočili učenici i djelatnici, učitelji-umirovljenici, ravnatelji osnovnih škola, predstavnici gradskih institucija, brojni roditelji, bake i djedovi. Prepuna kino-dvorana zračila je bajkovitošću i pozitivnom energijom.

Osnovna škola Novska oduvijek je bila bitan čimbenik u kulturnom razvoju grada. Prošlo je 256 godina otkako je prvi učitelj Ivan Markulin s etuzijazmom počeo poučavati novljansku djecu u kući koja je prije bila skladište cigli. Od tada se puno toga promijenilo. Nastavni predmeti više nisu ilirski jezik i pismo, računstvo i katoličko ćudoređe. Mnoštvo djece i učitelja bilo je dio različitih nastavnih planova i programa. Škola je mijenjala lokacije. Mijenjali su se ravnatelji, ministri i savjetnici. Unatoč turbulentnim vremenima, novljanska škola uvijek je imala visoku kvalitetu odgoja i obrazovanja zahvaljujući učiteljima koji su svoj život tome posvetili.

Danas je Osnovna škola Novska suvremena škola koja broji 830 učenika i stotinjak djelatnika.Uspješno svladava izazove koje pred nju stavljaju moderne tehnologije i novi načini poučavanja. Svake godine bilježi brojne uspjehe u natjecanjima iz nastavnih predmeta i sportova, a ponosi se realiziranim projektima. Djelić svega navedenoga prikazano je na Danu škole.

Na svečanosti su predstavljeni ponajbolji dramski, plesni i pjevački ostvaraji učenika i njihovih voditelja, a po završetku svečanosti podijeljene su zahvalnice učenicima koji su ove školske godine ostvarili najbolje rezultate u natjecanjima iz nastavnih predmeta i sportova.

Svečanost su uveličali i brojni gosti koji su čestitali rođendan školi: Sanja Putica, posebna izaslanica predsjednice Republike Hrvatske i pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja, Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, Vera Šutalo, načelnica sektora za zajedničke poslove i programe Ministarstva znanosti i obrazovanja, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Marin Piletić sa suradnicima, gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan sa suradnicima.

Ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević u svom je govoru istaknula važnost škole u razvoju grada te zahvalila svojim djelatnicima na dobroj i kvalitetnoj suradnji.

Koordinatorice svečanosti bile su učiteljice Ljubica Rašo Belši, Vanesa Ficko Berić i Kristina Grdur.

Pročitano 1525 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 17 Svi 2017 16:48

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

Prijevoz novi 1