Četvrtak, 28 Ožujak 2019 10:27

„Nikoga ne smijemo ostaviti po strani – svi trebamo vodu!“

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

„Nikoga ne smijemo ostaviti po strani – svi trebamo vodu!“

Mali informatičari 3. A razreda i učiteljica Ksenija Lekić osvojili su 1. nagradu na natječaju  Hrvatskih voda, „Najmlađi za vode Hrvatske 2018.-2019.“ u kategoriji poruka ili kratki spot.

Izradili su i poslali na natječaj animirani film „KRIŽALJKA“ s  glavnom porukom „SVI TREBAMO VODU“.

Snimali su kadar po kadar svojim tabletima, pomicali milimetar po milimetar crteže, slova i aplikacije. Klečali su i puzali kako bi držali improvizirani stalak, stajali na klupi držeći običnu bateriju kako bi imali odgovarajuću rasvjetu. Sati i sati snimanja i montaže rezultirali su dvominutnim animiranim filmom.

Radom na animiranom filmu učenici su izrazito pazili na poštivanje autorskog djela koristeći materijale sa odgovarajućom licencom.

Njihov trud je prepoznalo i sedmeročlano Povjerenstvo Hrvatskih voda.

Nagrada je uručena 22. ožujka na Plitvičkim jezerima. Mali informatičari iz 3. A razreda su dobili kape i majice, edukativne slikovnice, 3. A razred je dobio Edulaboratorij za pokuse s vodom, a svi učenici razredne nastave Osnovne škole Novska besplatnu predstavu „Voda je život“. Interaktivna odgojna predstava Kazališta DASKA odigrana je 26. ožujka u Gradskom kinu Novska. Predstavom je tematski ujedno obilježen Svjetski dan voda i Svjetski dan kazališta.

Prigodan poklon dobila je i učiteljica. Uz kapu i majicu Hrvatskih voda, dobila je i poklon paket „Snimamo film“ s redateljskim priručnikom i materijalima koji će sigurno poslužiti za neke buduće animirane filmove.

Pročitano 553 puta

Video sadržaj

 

Raspored zvona


raspored

Autobusne linije

Prijevoz novi 1