U školskoj knjižnici održana je Čitateljska i likovna radionica s učenicima 1. b i njihovom učiteljicom Nikolinom Rupčić, a održava se u sklopu Godine čitanja. Knjižničarka Melisanda Masnica čitala je učenicima priču estonske književnice Piret Jaaks: Mamin zmaj, koju su pozorno i aktivno slušali. Nakon čitanja poveo se vođeni razgovor učiteljice i knjižničarke s djecom koja sui znosila doživljaje iz svojih života te opisivali kako zvuči i izgleda zmaj njihove mame kada se naljuti na njih zbog nekih stvari koje su učinili, a nisu trebali. U drugom dijelu sata uslijedila je likovna radionica na kojoj su učenici zamislili zmaja njihove mame i tu zamisao prenijeli bojicama na papir. Knjižničarka je potom likovne uratke izložila na panou knjižnice.

 

 

Četvrtak, 08 Travanj 2021 16:29

Svjetski dan zdravlja

Napisao/la

 

Učenici iz Starog Grabovca proveli su niz aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja. Kroz prezentacije ponovili smo važnost kretanja, tjelovježbe, zdrave prehrane, mentalne vježbe te znanje provjerili kroz kviz te piramidu zdrave prehrane. Predavanjem o pčelama asistentica Tanja Štivojević govorila nam je o utjecaju pčela i njihovih proizvoda na ljudsko zdravlje, a kušali smo i med iz sače. Cijelu priču smo zaokružili  cvjetnim sadnicama kojima smo uredili okoliš škole i time pokazali kako je kretnja vrlo važna za očuvanje fizičkog zdravlje. 

Srijeda, 07 Travanj 2021 15:38

Svjetski dan zdravlja

Napisao/la

 

Učenici 1. r. PŠ Stari Grabovac i učiteljica Danijela Prgomet su kroz nekoliko aktivnosti obilježili Svjetski dan zdravlja. Napravili su piramidu zdrave prehrane, a uz vožnju biciklom su posjetili "Apis Jo", gdje ih je teta Josipa upoznala sa važnosti pčela. Na kraju su se zasladili sa zdravim voćnim ražnjićima. 

 

Četvrtak, 01 Travanj 2021 09:14

Egg hunt

Napisao/la

 

Učenici 3.c sa svojom učiteljicom Engleskog jezika Kristinom Virovac Đurić zaigrali su Easter Egg Hunt na svoj način, a nije izostalo ni slatko iznenađenje! Pogledajte u galeriji kako su se zabavljali! 

Decorative Easter Eggs Vector Elements, Decorative - Easter Egg Vector Png  , Transparent Cartoon, Free Cliparts & Silhouettes - NetClipart

Četvrtak, 01 Travanj 2021 08:56

Debata u 7.b

Napisao/la
 
Učenici 7.b razreda danas su sudjelovali u debati na temu „Djeci do 10 godina treba zabraniti uporabu digitalne tehnologije“. Afirmacijska i negacijska skupina iznijele je svoje pomno istražene argumente i vješto branile stavove. Debata je organizirana u sklopu projekta “'Neću biti ROBoT“ koji je usmjeren na prevenciju elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima te prevenciju ovisnosti o računalima i Internetu među mladima, a pokrovitelj projekta je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
Debati su nazočile ravnateljica Antonija Mirosavljević, pedagoginja Emilija Novotni, Jasmina Jovev i Koraljka Djetlić, voditeljice projekta.
Učenici su bili jako zadovoljni ovakvim načinom rasprave, a učiteljice Ljubica Rašo Belši i Kristina Grdur, koje su ih pripremale, obećale su da će debata biti još u skorijoj budućnosti.
Četvrtak, 01 Travanj 2021 08:43

Vanjski stručnjak- Područje mladih Erasmus+

Napisao/la
 
Kako ne bismo bili tako uspješni kad smo satkani od ovakvih učitelja.
Draga naša Marijana čestitamo! 
Congratulations banner Vector Images, Royalty-free Congratulations banner  Vectors | Depositphotos®
 
 
Petak, 02 Travanj 2021 08:20

Proljetni praznici

Napisao/la

 

Poštovani roditelji i učenici, 

danas, 2. travnja 2021., počinju proljetni praznici povodom uskrsnih blagdana.

Redovna nastava, nakon praznika, počinje u utorak, 13. travnja 2021. godine, učenicima "A" smjene poslijepodne od 14:00 sati, a učenicima "B" smjene ujutro od 08:00 sati.

Nastava se održava prema redovnom rasporedu za IV. blok

 

Ugodne praznike žele vam djelatnici i ravnateljica OŠ Novska! 

Happy Easter SVG Cut file by Creative Fabrica Crafts · Creative Fabrica

Petak, 02 Travanj 2021 08:01

Jelovnik za mjesec travanj

Napisao/la

Jelovnik travanj 2021 page0001

Utorak, 30 Ožujak 2021 22:43

Županijsko natjecanje iz matematike

Napisao/la

Županijsko natjecanje iz matematike održano je 29.ožujka 2021. godine. Na županijskom natjecanju sudjelovali su:

Melissa Jakubek, 5.r (mentor: M.Grgić),

Sara Mišljan, 5.r (mentor T.Preksavec),

Roko Klepac, 5.r (mentor: T.Preksavec),

Pavle Komljenović, 6.r (mentor: D.Potočki),

Nela Ficko Berić, 7.r-mentor: D:Potočki),

Gabriel Kitonić, 7.r (mentor: A.Cikojević)

Svim učenicima čestitamo na izvrsnim rezultatima koje su postigli na natjecanju.

 

Stranica 1 od 165

Autobusne linije

pri