Srijeda, 18 Svibanj 2022 13:20

Međuškolski Kahoot kviz

Napisao/la

Približava se kraj školske godine pa tako provodimo i završne aktivnosti u različitim eTwinning projektima. Učenici 8.c razreda su na satu matematike sudjelovali u međuškolskom Kahoot kvizu. Znanje smo odmjerili s učenicima Osnovne škole Rajić i OŠ Zorke Sever iz Popovače. Zadatke je pripremio tim učenika pod mentorstvom svojih učiteljica matematike iz 3 navedene škole (Dražena Potočki, Elvisa Sekulić i Antonela Matajić). S navedenim školama surađujemo u dva eTwinning projekta, PiMath i Math or Game, u kojima često možemo povezati određene teme i aktivnosti. Nakon provedenog kviza, učenici su ispunili evaluacijske upitnike u kojima su iskazali svoje zadovoljstvo provedenim projektima i projeknim aktivnostima. Dio aktivnosti proveden je i u sklopu projekta Webučionica.

Srijeda, 18 Svibanj 2022 13:05

Sok od bazge

Napisao/la

 

Ove su se godine učenici Malog rehabilitacijskog centra okušali u izradi soka od bazge. Najprije smo ubrali cvjetove bazge, a zatim prema receptu pripremili sok koji će nam dobro doći tijekom vrućih ljetnih dana.

Utorak, 17 Svibanj 2022 07:19

ROBOKUP

Napisao/la
 
Naši učenici sudjelovali su na 15. Robokupu koji je održan od 13. do 15. svibnja 2022. u Stubičkim Toplicama. Robokup je ekipno natjecanje u području elementarne robotike koje provodi Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s drugim udrugama i osnovnim školama. U kategoriji strujni krugovi naša ekipa osvojila je 2. mjesto dok su u kategoriji programiranje mikroupravljačkog sučelja osvojili 1. mjesto.
Velika hvala našoj ekipi Lani Crnojević, Ivoni Crnojević, Franu Vukašinoviću u pratnji mentora Dragana Vlajinića te Mateu Blažekoviću, Luciji Erjavec i Gabrielu Kitoniću u pratnji mentorice Maje Vlajinić na velikom trudu i postignutim rezultatima!
Petak, 13 Svibanj 2022 13:54

Medicinska sestra u 1.a

Napisao/la
 
Na Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara u 1. A razredu ugostili smo medicinsku sestru, zaposlenicu na odjelu pedijatrije opće bolnice Nova Gradiška, gospođu Katicu Brkić.
Predstavila nam je svoje radno mjesto te opisala posao, pričajući o njezi najmlađih bolesnika. Na satu nam je pokazala i medicinski pribor koji joj je potreban za rad, a učenici su bili oduševljeni novim saznanjima te su sa zanimanjem kroz igru koristili medicinski pribor. Veliko hvala na prekrasnoj prezentaciji ovog hvale vrijednog i humanog zanimanja. Mi smo uživali! 
Četvrtak, 12 Svibanj 2022 12:04

Odlazak u trgovinu

Napisao/la

 

Učenici iz Malog rehabilitacijskog centra zajedno sa svojim učiteljicama i pomoćnicima u nastavi otišli su u trgovinu napraviti povrat boca. Na taj način smo naučili kako pravilno odložiti otpad, a usput smo i zaradili koju kunu. Nakon uspješno obavljenog posla, svaki učenik je odabrao slatkiš po želji te sam platio. Veselimo se ponovnom odlasku u trgovinu i novom učenju.

Ponedjeljak, 09 Svibanj 2022 08:55

Dan škole u Osnovnoj školi Novska

Napisao/la

 

Djelatnici Osnovne škole Novska proslavili su Dan škole druženjem 29. travnja 2022. Školsko dvorište pretvoreno je u pravi plesni podij, a vratili smo se u prošlost glazbe od 60-ih do 90-ih godina. U zasluženu mirovinu ispratili smo kolegice, naše dive Silvu Preksavec i Slavicu Horvat Salaj. Dobro raspoloženi i rasplesani djelatnici raspoređeni u četiri grupe 60e, 70e, 80e i 90e odigrali su četiri glazbene igre. Pobjedu je odnijela ekipa osamdesetih. Na plesnom podiju bilo je zanimljivih modnih kombinacija te su nagradu za najbolju modnu kombinaciju dobili Kristina Virovac Đurić, Antonija Mirosavljević i Dragan Vlajinić.

Koordinatorica i voditeljica ovog događaja bila je učiteljica Ivana Begić Mesić. U realizaciji događaja sudjelovale su učiteljice: Matea Marenić, Kornelija Krnić, Nataša Tisaj, Ivana Tomić, Ljubica Bertić i Ljubica Rašo Belši. Tehnička podrška bio je učitelj Dragan Vlajinić.

Ovakvim druženjima jačamo timski duh i stvaramo nezaboravne uspomene.

Petak, 06 Svibanj 2022 15:44

Majčin dan

Napisao/la

 

Učenici 2.b razreda i njihova učiteljica Marija kroz razne aktivnosti obilježili su Majčin dan koji je u nedjelju. Prvo su razgovarali o tome što za njih znači mama. Zatim su opisivali svoje mame, čitali prigodne tekstove te naučili pjesmu "Majka". Na kraju su za svoje mame izradili ukrasne košarice te prekrasne čestitke. 

Četvrtak, 05 Svibanj 2022 13:13

Mali rehabilitacijski centar

Napisao/la

 

Iskoristili smo lijepo vrijeme i uredili prostor ispred Malog rehabilitacijskog centra.

Utorak, 03 Svibanj 2022 14:05

Terenska nastava u Karlovcu

Napisao/la

 

Učenici trećih i četvrtih razreda te Posebne skupine i njihove učiteljice: Ivana Jakubek, Marijana Carić, Ankica Lajh, Sanja Hrvojić, Emili Arbanas, Ljubica Puškaš, Ivanka Kotromanović i Ivana Čelar, išli su na terensku nastavu u Karlovac. Na putu prema Karlovcu posjetili su zavičajni muzej u Ozlju. U slatkovodnom akvariju „Aquatici“ uvjerili su se u bogatstvo hrvatskih rijeka, jezera, bara i močvara. Ručali su i zasladili se kolačem u restoranu „Korana“. Na kraju terenske nastave su u Zagrebu u CineStaru uživali u projekciji igranog filma „Škola čarobnih životinja“.

Utorak, 03 Svibanj 2022 13:57

Svjetski dan plesa

Napisao/la

 

Svjetski dan plesa obilježava se 29. travnja u cijelom svijetu. Tako je ove godine i Novska uživala u obilježavanju tog dana. Osnovna škola Novska u suradnji s Turističkom zajednicom grada Novske organizirala je događaj u kojem su sudjelovali vrtići, škole, udruge i ustanove s područja Grada. Preko 900 sudionika u isto vrijeme na istom mjestu, otplesalo je uvježbanu koreografiju. Voditeljice projekta bile su Ivana Tomić i Tamara Tomić.

Stranica 1 od 174

 

Raspored zvona


raspored sati 2022

Autobusne linije

vozni red